Financiën & Administratie

Opleiding Financien & Administratie Op Het Koning Willem I College Opleiding Financien & Administratie Op Het Koning Willem I College Opleiding Financien & Administratie Op Het Koning Willem I College

Financiën & Administratie

In het kort

Vind je het leuk om met cijfers te werken, dingen uit te zoeken en te berekenen of een bedrijf winst maakt? Kies dan voor de opleiding financiën & administratie!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25725
  • Regio: ’s-Hertogenbosch
Ook te volgen als bol-opleiding

Alles over het bijhouden van de administratie van verschillende organisaties. Zo ga je aan de slag met het berekenen van winst, welke belastingregels van toepassing zijn in verschillende situaties en hoe je bedrijven hierin kunt ondersteunen. Maar je leert natuurlijk ook alles over wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsadministratie en welke processen daar bij horen. En presenteren en adviseren? Ook dat komt aan bod tijdens deze opleiding. Kort gezegd: alles zodat je in de toekomst een financieel of administratief beroep kunt uitvoeren!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding financiën & administratie.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Deze mbo-opleiding tot boekhouder start met een brede basisfase. Tijdens deze fase leer je wat er allemaal komt kijken bij het uitvoeren van een financieel of administratief beroep. Daarbij leer je de eerste kneepjes van het vak. Zo ga je aan de slag met boekhouden, het werken met een geautomatiseerd boekhoudsysteem, Office-programma’s (Excel, Word, PowerPoint) en je maakt een begin met het bekijken en berekenen van de (financiële) situatie van een organisatie. Tijdens deze fase doe je een hoop kennis en ervaring op.

Na deze fase is het tijd voor de verdieping. Je leert steeds meer over de theorie én je gaat aan de slag met situaties uit de praktijk. In deze fase bereid jij je vast voor op jouw toekomst!

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma financiën & administratie bbl op zak kun je overal terecht. Iedere organisatie heeft namelijk personeel nodig om de (financiële) administratie bij te houden. Sommige organisaties hebben een eigen afdeling (financiële) administratie, andere kleinere organisaties laten dit doen door een administratie- of accountantskantoor. Aan jou de keuze waar je aan de slag gaat!

Tijdens jouw werkzaamheden houd je de (financiële) administratie bij. Zo reken je belangrijke cijfers uit, maak je rapportages en adviseer je het management over mogelijkheden om meer resultaat te behalen. Daarbij doe je voorstellen met betrekking tot geld, goederen en informatie om zaken te verbeteren. Maar je voert ook werkzaamheden uit die te maken hebben met de periodeafsluiting en belastingaangifte.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 365,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

De officiële naam van deze opleiding is business administration & control specialist. Deze naam staat dan ook op alle belangrijke papieren die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Een schooldag

Dag
8u
9u
10u
11u
12u
13u
14u
15u
16u
Dinsdag
Bedrijfsadministratie  
PraktijklesAan de slag met het project Boekhouden
Lunch
pauze
Bedrijfseconomie  
Digitale vaardighedenWerken met Excel, Word en PowerPoint
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Koning In Financien En Administratie
Koning In Financien En Administratie
60%
40%
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Hoewel er veel theorie komt kijken bij de opleiding financiën & administratie, ben je toch ongeveer 60% van de tijd bezig in en met de praktijk!

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten -
- landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
97% landelijk
Den Bosch, Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op onderstaande locaties:

Telefoon: 073 624 9 624
Hoofdingang: Henri Dunantstraat

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters