Managementassistent

Student aan de telefoon achter computer Student aan de telefoon achter computer Student aan de telefoon achter computer

Managementassistent

In het kort

Wil jij met afwisselend werk het management ondersteunen bij communicatie, administratie, coördinatie en organisatie? Dan is deze managementassistent opleiding bbl echt iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25728
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het ondersteunen van het management van een bedrijf of organisatie. Je leert hoe je afspraken maakt, agenda’s bijhoudt, managementrapportages maakt en evenementen en vergaderingen voorbereidt en organiseert. Ook ga je aan de slag met het beheren van budgetten en leer je ondersteuning bieden bij het uitvoeren van marketingactiviteiten. Kort gezegd: hoe je een manager of directeur zo goed mogelijk kunt helpen bij het behalen van de bedrijfsdoelen!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding bbl management assistant.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Het beroep van een managementassistent behoort tot de beroepen van het interessegebied zakelijke dienstverlening. Eén dag in de week kom je naar het Koning Willem I College om te werken aan de theorie die hoort bij de opleiding managementassistent.

In de ochtend volg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en (digitale) basisvaardigheden. In de middag staan de beroepsspecifieke vakken van de opleiding gepland. Tijdens deze lessen bereiden we je voor op jouw toekomstige baan en op de praktijkexamens die horen bij deze management opleiding mbo.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met je mbo-diploma managementassistent bbl op zak kun je bij heel veel organisaties en bedrijven aan de slag. Van een ziekenhuis tot aan een advocatenkantoor. En van een kleine startup tot aan een groot internationaal bedrijf. Jij ondersteunt een manager of directeur bij de dagelijkse werkzaamheden.

Als managementassistent ben je het aanspreekpunt voor interne en externe contacten. Je overlegt met het management, beheert de agenda, organiseert (interne) bijeenkomsten en levert belangrijke managementinformatie aan. Daarnaast verwerk je gegevens, voer je administratieve taken uit en verzorg je zakelijke communicatie. Je weet (bijna) overal iets vanaf en jij weet precies wat je op welk moment moet doen. Omdat je veel samenwerkt met een manager of directeur, hoor je ook veel vertrouwelijke informatie. En daar weet jij goed mee om te gaan.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 200,-
Leerjaar 2 € 107,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

De officiële naam van deze opleiding is office & management support specialist. Deze naam staat dan ook op alle belangrijke papieren die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Nederlands  
Digitale vaardigheden  
Lunch
pauze
Redigeren  
Online media  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Overleg over papieren administratie
60% Praktijk
40% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 60% van de bbl-opleiding managementassistent besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. De overige tijd besteed je aan de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten -
- landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
97% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024