Recht & HR

Legal, Insurance & HR Services Specialist

Recht & HR

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Middag/avondopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25726

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

De wereld waarin we leven is dynamisch. De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razend snel. Je werkt aan verdieping en verbreding van je kennis en vaardigheden op het vakgebied. Je wordt voorbereid om te gaan werken in een uitdagende functie of door te studeren op het hbo.

Je komt één dag per week naar school. Je krijgt algemene vakken zoals; Nederlands, Engels, rekenvaardigheid en loopbaan en burgerschap. Daarnaast heb je beroepsgerichte vakken zoals; arbeidsrecht, belastingrecht, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, bestuursrecht, strafrecht etc. In projecten werk je aan de kerntaken en werkprocessen die je in je werk gaat uitvoeren. Je wordt intensief begeleid en er is individuele aandacht voor je persoonlijke en brede ontwikkeling.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen verschillende sectoren of branches. Denk bijvoorbeeld aan een advocatenkantoor, notaris, bewindvoerder, overheidsinstantie of een bank of verzekeringsbedrijf. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit in een juridisch-administratieve omgeving. Ook is het mogelijk om te gaan werken bij een organisatie met een human resource management (HRM) afdeling.

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je gaat één dag per week naar school. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding moet je een arbeidsovereenkomst hebben bij een erkend bpv-bedrijf. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De officiële benaming voor deze opleiding is legal insurance & HR services specialist. Deze naam staat dan ook op alle officiële documenten die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 420,-
Leerjaar 2 ± € 70,-
Leerjaar 3 ± € 70,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters