Leidinggevende bediening

Zelfstandig Werkend Gastheer Vrouw Bol Dutch Cuisine

Leidinggevende bediening

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25170

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

De opleiding leidinggevende bediening is dé perfecte vervolgstap na het behalen van de opleiding zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (bbl of bol). Tijdens de opleiding leer je meer over het vak, maar nog meer over jezelf. Wie ben je als leidinggevende? En wat zijn jouw belangrijkste normen en waarden binnen de horeca?

In jouw rol als leidinggevende bediening staat dienstverlening centraal. Al jouw werkzaamheden zijn gericht op de gasten. Je leert producten en diensten af te stemmen op relevante ontwikkelingen in de markt en hoe je deze producten en diensten op de meest verantwoorde manier inkoopt. Je weet precies hoe je de gasten welkom laat voelen. Daarnaast geef je leiding aan het team, maar voer je ook de dagelijkse werkzaamheden in de bediening uit. Daarbij houd je de commerciële doelen van het bedrijf waar je werkt goed in de gaten. Gedurende de opleiding staan de uitgangspunten van Dutch Cuisine centraal. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kiest voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Na het afronden van de opleiding leidinggevende bediening kun je aan het werk als leidinggevende in de horeca. Bijvoorbeeld in een restaurant, lunchroom of hotel. Je bent verantwoordelijk voor de collega’s in de bediening. Daarbij is het belangrijk dat je motiveert, delegeert en positieve feedback geeft. Je houdt altijd het overzicht en denkt op een commerciële manier. Daarnaast zorg je dat alle regels en voorschriften goed worden nageleefd. Denk hierbij aan de voorschriften op het gebeid van hygiëne en veiligheid. 

Tijdens het werk krijg je te maken met veel verschillende opdrachten, onvoorspelbaarheid van gasten en onverwachte drukte. Maar met jouw vakkennis, flexibiliteit en team bezorg je gasten een onvergetelijke tijd. Daarbij creëer je een optimale beleving, waarbij de omgeving er optimaal uit ziet. 

Je bent ondernemend, sociaal en communicatief sterk. Passie voor het vak is erg belangrijk. Een positieve instelling en denken in mogelijkheden maken jou geschikt voor een baan als leidinggevende bediening!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van het beroep. Eventueel helpt het Koning Willem I College je met het vinden van een leerbedrijf. 

Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig.

Als aanvulling op het lesprogramma worden er diverse extra trainingen en cursussen aangeboden. Deze sluiten allemaal aan op het vak en de opleiding. De kosten voor deze extra trainingen en cursussen is op eigen kosten.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Mbo-diploma zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 150,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 100,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters