Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Zelfstandig Werkend Gastheer Vrouw Bbl Dutch Cuisine

Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25171

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Cuijk Jan van Cuijkstraat Veghel Muntelaar

Tijdens de opleiding kom je één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen (minimaal 24 uur per week) werk je bij een erkend leerbedrijf.  

Je krijgt theorielessen en masterclasses. Wij werken zoveel als mogelijk met duurzame en biologisch verantwoorde producten. Iedereen binnen de opleiding werkt volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Tijdens de opleiding krijg je theorie- en skills-lessen. Deze lessen ondersteunen de praktijk in je leerbedrijf, zodat je alle kennis direct kunt gebruiken. Je krijgt onder andere les van een Meestergastheer. Iemand die dus alles weet van het vak! Je volgt masterclasses, workshops en inspiratielessen van de Meestergastheer. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je moet drie keuzedelen afronden. In het derde leerjaar van de opleiding kun je, op eigen kosten, diverse certificaten behalen. 

De opleiding stelt hoge eisen aan je beroepshouding. Wat we van je verwachten? In teamverband werken, service gericht zijn, geen 9 tot 5-mentaliteit hebben, een commerciële instelling en zelfstandig en netjes werken. Veel eisen dus, maar daar staat ook wat tegenover. Je kiest voor een opleiding waarbij je na het behalen van je diploma een grote kans op werk hebt.

Je werkt zelfstandig als gastheer/-vrouw en zorgt ervoor dat gasten zich welkom en prettig voelen. Je ontvangt, begeleidt en adviseert je gasten. Dat gebeurt vooral in de betere restaurants, waarvoor jij dan ook het visitekaartje bent. Naast je uitvoerende taken heb je controlerende taken. Je bereidt voor en controleert of alles voor elkaar is. En aan het einde van de dag verwerk je bijvoorbeeld gegevens in de administratie.

Als zelfstandig werkend gastheer/-vrouw moet je echt gevoel hebben voor dienstverlening. Verder kun je zelfstandig en netjes werken en goed met mensen omgaan. Je bent ook ondernemend en creatief. Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als gastheer/-vrouw heb je een fysiek zwaar beroep. 

Goed om te weten: in de horeca is er veel behoefte aan goed opgeleide gastheren en gastvrouwen. 

Naast de schooldag werk je de overige dagen - minimaal 24 uur per week - in een erkend leerbedrijf. De school kan je helpen bij het vinden van een bpv-bedrijf. Om te mogen starten met de opleiding, moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de hele opleiding is er elke tien weken een digitale terugkoppeling met school over je voortgang in de bpv.

Een afgeronde bpv is voorwaarde om deel te mogen nemen aan de praktijkexamens in het laatste leerjaar.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,2
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 86%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
- -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Kans op leerbaan
Startsalaris
uurloon
- -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg 
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2. Heb je het diploma gastheer/-vrouw niveau 2, dan is een versneld traject mogelijk. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 250,-
Leerjaar 2 € 130,-
Leerjaar 3 € 65,-

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 55,-
Leerjaar 2 € 55,-
Leerjaar 3 € 30,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters