Middenkaderfunctionaris bouw / Architectuur

Middenkader bouw en infra (3)

Middenkaderfunctionaris bouw / Architectuur

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 4 jaar
Crebo 25870

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Vanaf het begin werk je aan realistische projecten die je volledig uitwerkt. Er zijn in totaal negen projecten. Praktijkgericht, realistisch en soms voor een echte opdrachtgever. De basis bestaat uit techniek en er ligt een accent op teken- en presentatietechnieken. Onder meer ga je veel bouwtekeningen en maquettes maken en deze vervolgens presenteren. 

In elk project krijg je 20 tot 25 opdrachten. Heb je deze allemaal afgerond? Dan heb je het project behaald. Gekoppeld aan deze opdrachten wordt de theorie behandeld. Ben je bijvoorbeeld bezig met de gevel van je project, dan worden in de les diverse gevels behandeld. Daarnaast krijg je een gedegen bouwkundige ondergrond aangeboden.

Je wordt vier dagen per week ingeroosterd*. Tijdens de opleiding behaal je studiepunten. Het totaal bepaalt of je overgaat of niet. Voor het examen stel je een bewijsmap samen. Hierin verzamel je bewijzen dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. Na het behalen van je stages en het houden van je eindpresentatie heb je dan alles behaald en word je gediplomeerd tot middenkaderfunctionaris bouw en Infra / Architectuur. Een uitstekende basis voor een baan of een vervolgstudie op een hbo. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Vormgeving wordt steeds belangrijker. Ga jezelf maar na, ook jij vindt het prettig om in comfortabele kleren te lopen of in een mooi huis te wonen.

De ruimten waarin je werkt, woont of studeert zijn als het ware kledingstukken die je warmte en bescherming bieden. Het verschil met kleren is dat je een bouwwerk niet zo snel verandert. Het is dus van het grootste belang dat een gebouw comfortabel en duurzaam is en binnen de stedelijke omgeving past.

Wat gemaakt wordt, moet eerst bedacht en nauwkeurig uitgewerkt worden zodat het te bouwen is. Hierop richt jij je, als middenkaderfunctionaris bouw en infra / architectuur.

Je werkt bijvoorbeeld bij een architectenbureau, aannemer, ingenieursbureau, of een overheidsinstelling zoals een gemeente of provincie. Ook kun je kiezen voor een carrière bij een projectontwikkelaar of een bureau voor presentatietechnieken.

Het doel van de stage is het leren van beroepsgedrag in de beroepswerkelijkheid. De opleiding biedt vier stageblokken. Deze duren 4 tot 20 weken.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf. Het Koning Willem I College adviseert of een stageplek passend is voor jou.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

* Inclusief indicatie aanschaf laptop

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1* € 1500,-
Leerjaar 2 € 48,-
Leerjaar 3 € 55,-
Leerjaar 4 € 0,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters