Sport en Bewegen / Coördinator

Sport‑ en bewegingsleider (1)

Sport en Bewegen / Coördinator

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 23366

Locatie

's-Hertogenbosch Marathonloop

Ben jij een echte doorzetter en supergemotiveerd? En wil je mensen in beweging brengen? Kies dan de opleiding tot coördinator sport en bewegen. Tijdens deze opleiding wordt de leerstof aangeboden in de vorm van thema's. Dat wil zeggen dat je de leerstof meestal vakoverstijgend aangeboden krijgt.  

Binnen de thema's komen ook praktijkdelen aan bod. Zoals turnen, sportspel, recreatiesport, atletiek, zwemmen, zelfverdediging, racketsporten, fitness en bewegen op muziek. Onder begeleiding van een leraar oefen je onder andere in lesgeven, in het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten, geef je training aan pupillen van verenigingen en begeleid je mensen in de fitness. 

De praktijkdelen worden vaak gebruikt om theoriedelen te ondersteunen. Denk daarbij aan didactiek, lesgeven, anatomie, sociale vaardigheden, management- en marketingvaardigheden. Verder mag je zelf kiezen uit keuzedelen zoals sportspecialisaties instructeur (zoals zweminstructeur), sportmassage of voorbereiding op het hbo. Deze keuzedelen maken je opleiding nog interessanter en nog meer gericht op je persoonlijke interesse.

Als coördinator sport en bewegen werk je met deelnemers/cliënten aan hun gezondheid. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert deze mensen bij het wijzigen van hun leefpatroon. 

Je kunt aan de slag als buurtsportcoach in een team van sportprofessionals. Of je wordt bijvoorbeeld teammanager of leefstijlcoach in een commerciële sportorganisatie of in een fitness- en wellnesscentrum.

Als professional heb je geduld en veel doorzettingsvermogen. Je blijft je focussen op gestelde doelen, maar bent ook flexibel genoeg om in te spelen op veranderingen in motivatie van cliënten. Je legt makkelijk contact en werkt altijd goed samen. Je bent sterk in organiseren en coördineren. 

Je loopt iedere week stage, wij noemen dat lintstage. Vanaf het eerste leerjaar zo'n 6,5 uur per week tot in het laatste leerjaar 15 uur per week. Je stagetijden kunnen overdag zijn, in de avond, maar ook in de weekenden en de vakanties. Dat hoort nu eenmaal bij je toekomstige beroep. Je loopt uitsluitend stages bij erkende leerbedrijven. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor erkende leerbedrijven.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Dit is een opleiding waarbij het onder andere van belang is dat je motorisch vaardig bent en graag wilt lesgeven/begeleiden. Je wordt daarom uitgenodigd voor een sportieve bijeenkomst als nadere kennismaking met de aard en inhoud van deze opleiding. Je krijgt hierdoor beter in beeld of deze opleiding bij je past. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je een juiste opleidingskeuze maakt.  

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Kosten kunnen variëren afhankelijk van profiel- en keuzedelen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg 
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 556,-
Leerjaar 2 € 145,-
Leerjaar 3 € 190,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 190,-
Leerjaar 2 € 190,-
Leerjaar 3 € 410,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters