Technicus elektrotechnische industriële systemen en installaties

Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit (1)

Technicus elektrotechnische industriële systemen en installaties

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Middag/avondopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25738

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Veghel Muntelaar Oss Euterpelaan

Naast de beroepspraktijkvorming volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Dit wordt digitaal aangeboden en daar kun je op je eigen tempo doorheen werken.

Je krijgt onderwerpen zoals algemene elektriciteitsleer, besturingstechniek, meet- en regeltechniek, aandrijftechniek en inspectie. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als technicus elektrotechnische industriële systemen en installaties werk je in de sector techniek bij een installatiebedrijf dat zowel eenvoudige als complexe elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Het betreft installaties en/of systemen als algemene elektrotechnische installaties, gebouwbeheersystemen, datanetwerken, telecommunicatie-installaties, elektro- en instrumentatiesystemen, besturingssystemen, bliksem- en overspanningsbeveiliging, (openbare) verlichting, lichtreclamesystemen, beveiligingssystemen en verkeerssignaleringsinstallaties.

Je werkt op verschillende locaties, bijvoorbeeld woningen, woongebouwen, winkelbedrijven, industriële omgeving en utiliteitsbouw (zoals scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen). Prefabricage-werkzaamheden kunnen ook in een werkplaats op het bedrijf worden verricht. Tijdens je werk heb je te maken met collega’s, (eerste) monteurs, werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

Typerende beroepshouding
Je creëert werkomstandigheden waarin medewerkers en jijzelf optimaal kunnen functioneren. Je beschikt over een goed ontwikkeld analytisch vermogen, werkt goed samen en streeft een goede kwaliteit na van je eigen werk en van het werk dat onder jouw verantwoordelijkheid wordt uitgevoerd. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en durft beslissingen te nemen. Daarnaast moet je goed kunnen plannen en organiseren en een brede kennis en inzicht in het elektrotechnische vakgebied hebben en ook flexibel zijn.

Ten slotte is het belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, overlegt, kennis deelt en afstemt.

Resultaat
Een elektrotechnische installatie en/of systeem die/dat is aangelegd, onderhouden en/of geïnspecteerd en klaar is om (opnieuw) in bedrijf gesteld te worden.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

De kosten worden vrijwel altijd betaald door het leerbedrijf. Zo niet, bespreek dan met de directeur van je afdeling wat jijzelf moet betalen.

Voor deze opleiding is een verwant niveau 3 nodig. Met dat diploma duurt de opleiding nog 2 jaar.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Verwant mbo-diploma niveau 3

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 219,-
Leerjaar 2 ± € 48,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters