Tegelzetter

Tegelzetter

Tegelzetter

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25827

Locatie

Rosmalen De Kleine Elst

Jij bent handig? En je houdt ervan om met gereedschap en materialen iets moois te maken? De opleiding tot tegelzetter is dan misschien wel iets voor jou.

Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als tegelzetter werk je meestal in de nieuwbouw, renovatie en restauratie van woningen en utiliteitsgebouwen. Je werkt zowel binnen als buiten. Je bent in dienst bij een aannemer of werkmaatschappijen daarvan. Je voert de werkzaamheden individueel uit of in een ploeg van twee of meer tegelzetters.

Je werkt nauwkeurig en geconcentreerd en hebt oog voor detail. Het werk kan fysiek zwaar zijn omdat je vaak moet bukken, knielen en tillen. Je beschikt over een professionele beroepshouding. Je bent gemotiveerd, je communiceert actief, je handelt kwaliteitsbewust en je werkt zorgvuldig.

Jij hebt ruimtelijk inzicht en kunt zelfstandig, maar ook in teamverband werken. Tijdens het werk let jij altijd op de veiligheid, voor jezelf en je collega's.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een bpv-overeenkomst van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (Basisveiligheid VCA). Als je dit certificaat niet hebt dan zijn de examenkosten € 100,-.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,4
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
61% 45%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Tegelzetter - 93%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Tegelzetter
Kans op leerbaan
Tegelzetter
Startsalaris
uurloon
Tegelzetter - € 14

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 538,-
Leerjaar 2 € 23,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters