Timmerman

Timmerman

Timmerman

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25829

Locaties

Rosmalen De Kleine Elst Veghel Muntelaar Oss Euterpelaan

Timmerman (m/v) word je niet zomaar. Het is echt een vak. Je moet er natuurlijk aanleg voor hebben, maar je moet ook veel willen leren.

Je komt één dag per week naar het Koning Willem I College om te werken aan de theorie van het vak. Naast de beroepsgerichte vakken krijg je ook Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Die zijn ook belangrijk, want als timmerman (m/v) moet je tegenwoordig ook goed communiceren en zelf berekeningen maken. En je moet niet alleen een vak leren, maar ook hoe je je eigen loopbaan vormgeeft.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

De opleiding leidt jou op tot timmerman, of timmervrouw. Want die zijn er tegenwoordig ook!

Timmerlieden werken steeds op andere plekken. Soms in de huizenbouw, soms bij andere bouwprojecten, zoals kantoren. Je werkt zowel binnen als buiten, dus je moet niet iemand zijn die altijd over het weer klaagt!  Je timmert op grote nieuwbouwprojecten, bij kleinschalige nieuwbouw of bij verbouw/renovatie. Je komt meestal in dienst bij een bouwbedrijf. Of je werkt zelfstandig als zzp'er. Ook dan ben je iemand die goed met anderen samenwerkt.

Verder is het belangrijk dat je beschikt over ruimtelijk inzicht en denkvermogen, gevoel voor kwaliteit, zelfstandigheid en professioneel gedrag. Want als timmerman/-vrouw doe je verantwoordelijk werk!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een bpv-overeenkomst van minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (Basisveiligheid VCA). De VCA-lessen worden verzorgd in het curriculum.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

  • Voor locatie Oss, Gasstraat Oost geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de theorielessen worden gegeven op locatie Oss, Euterpelaan. De locatie voor de praktijkvakken blijft Oss, Gasstraat Oost.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,7 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
72% 68%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Timmerman - 91%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Timmerman
Kans op leerbaan
Timmerman
Startsalaris
uurloon
Timmerman - € 12

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 645,-
Leerjaar 2 € 23,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters