Uitvoerder bouw / infra

Uitvoerder bouw / infra

In het kort

Wil jij graag als uitvoerder in de bouw werken? Dan is de mbo-opleiding uitvoerder bouw / infra bbl precies wat je zoekt!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25119

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​​Alles over het werken in de bouw én bouwprocessen! Je leert het lezen van bouwtekeningen, het maken van planningen en begrotingen en welke onderdelen er horen bij een bouwproces. Als uitvoerder bouw / infra ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die plaatsvinden op de bouwplaats. Daarom ga je ook aan de slag met de taakverdeling, het controleren van de kwaliteit en ervoor zorgen dat alles volgens de juiste veiligheidseisen verloopt. Samenvattend: je leert tijdens deze opleiding uitvoerder gww alles zodat jij als uitvoerder op een bouwplaats projecten goed én veilig laat verlopen.​

​Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding uitvoerder bouw / infra.​

​Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.​

Eén dag in de week kom je naar het Koning Willem I College om te werken aan de theorie die hoort bij de mbo-opleiding uitvoerder bouw / infra bbl.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

​​Met een mbo-diploma van deze infra-opleiding uitvoerder bouw / infra bbl op zak kun jij als uitvoerder aan de slag bij een infra- of bouwbedrijf. Jij organiseert, coördineert en bent betrokken bij de uitvoering van werkzaamheden op de bouwplaats. Zo bereid je de (infra)projecten voor, organiseer je het werk en bewaak je de planning en uitvoering van deze projecten.​

​Tijdens jouw werk verzamel je informatie om het project te kunnen uitvoeren, let je op de begroting en zet je het personeel en de juiste middelen in. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor collega’s, leveranciers en (onder)aannemers. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid en kwaliteit en je neemt belangrijke beslissingen tijdens het project. Tijdens grote projecten werk je onder leiding van een hoofduitvoerder/projectleider. Bij kleinere projecten geef jij leiding. Iedereen kan op jou bouwen!​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 367,-
Leerjaar 2 € 367,-
Leerjaar 3 € 0,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Voor dat je kan starten bij jouw erkende leerbedrijf is het belangrijk dat je in het bezit bent van een veiligheidscertificaat (Basisveiligheid VCA). De VCA-lessen zijn onderdeel van deze opleiding.  

De opleidingskosten worden bijna altijd vergoed door het erkende leerbedrijf waar je werkt. 

Een schooldag

Dag
Woensdag
Coaching  
TheorielesVeiligheid in de bouw
Nederlands  
Lunch
pauze
TheorielesPlannen en begroten
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student uitvoerder controleert tekening op bouwplaats
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Het beroep van een uitvoerder bouw / infra? Dat leer je door te doen! Daarom besteed je ongeveer 80% van de tijd in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
6,7 landelijk
Geslaagde studenten 92%
79% landelijk
Afgestudeerden met werk -
100% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024