Uitvoerder bouw / infra

Uitvoerder bouw/infra (1)

Uitvoerder bouw / infra

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Middag/avondopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25119

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Veghel Muntelaar

Draag jij graag verantwoordelijkheid in je werk en wil je werken op verschillende werklocaties binnen de infrasector? Volg dan de opleiding tot uitvoerder infra. Op het Koning Willem I College krijg je specifieke vakken voor het beroep als uitvoerder. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.  

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één middag/avond per week naar het college. 

Als uitvoerder infra werk je bij een klein, middelgroot of groot uitvoerend infrabedrijf. Je voornaamste taak is het realiseren van infrawerken. Je belangrijkste activiteiten hierbij zijn het voorbereiden van de uitvoering van een werk en het organiseren en bewaken van de uitvoering. Je werkt vaak op verschillende werklocaties.

Bij het realiseren van de werkzaamheden heb je te maken met vele aspecten van de uitvoering. Je toont inlevingsvermogen ten opzichte van de opdrachtgever/klant. Je komt met praktische oplossingen voor de uitvoering. Je maakt geregeld belangrijke afwegingen als het gaat om (uitvoerings)technische, financiële, commerciële en/of personele aangelegenheden. Je beschikt over infra-specialistische kennis en vaardigheden, hebt inzicht in de uitvoerende werkzaamheden en theoretische kennis van het werkveld.

Als uitvoerder infra ben je verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie en uitvoering van werkzaamheden op de bouwplaats. Bij grote projecten werk je onder leiding van de hoofduitvoerder/projectleider. Bij kleine projecten geef je leiding en voer je taken zelfstandig uit. Jij bent dus verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Je legt daarbij verantwoording af aan jouw direct leidinggevende en je bent het aanspreekpunt voor iedereen die werkzaam is op het project.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

De kosten worden vrijwel altijd betaald door het leerbedrijf.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (VOL VCA).

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
68% 70%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Werkvoorbereider fabricage - 100%
Uitvoerder bouw/infra - 100%
Kans op leerbaan
Uitvoerder bouw/infra
Werkvoorbereider fabricage
Startsalaris
uurloon
Werkvoorbereider fabricage - € 16
Uitvoerder bouw/infra - € 19

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Verwant mbo-diploma niveau 3 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 367,-
Leerjaar 2 € 367,-
Leerjaar 3 € 0,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters