Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig Werkend Kok Bbl Dutch Cuisine

Zelfstandig werkend kok

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25182

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Cuijk Jan van Cuijkstraat Veghel Muntelaar

Tijdens de opleiding kom je één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen (minimaal 24 uur per week) werk je bij een erkend leerbedrijf. 

Je maakt kennis met verschillende ingrediënten, welke bereidingstechnieken je kunt toepassen en hoe je de smaken met elkaar kunt verbinden. Je krijgt theorielessen en masterclasses. Wij werken zoveel als mogelijk met duurzame en biologisch verantwoorde producten. 

Iedereen binnen de opleiding werkt volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Alle theorielessen zijn gerelateerd aan je vak. Zo kun je wat je leert direct gebruiken in de praktijk. Je krijgt onder andere les van een sterrenchef. Ook krijg je de vakken Nederlands, Engels en rekenen. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Tijdens de opleiding moet je drie keuzedelen afronden.

De opleiding stelt hoge eisen aan je beroepshouding. Wat we van je verwachten? Goed in teamverband kunnen werken. Daarnaast werk je netjes en schoon en kan je creatief en flexibel omgaan met wisselende werkdruk en werktijden.

Wil jij het maken in de keuken? Als zelfstandig werkend kok bereid je allerlei soorten maaltijden. Van eenvoudige gerechten tot uitgebreide diners. Maar waar het echt omgaat is dit: je laat andere mensen genieten van lekker en gezond eten. 

Als zelfstandig werkend kok moet je de werkzaamheden in de keuken van een restaurant plannen, leiden en uitvoeren. Dit doe je onder verantwoordelijkheid van een chef. Je bereidt alle gerechten zelfstandig. Je bedenkt nieuwe gerechten en recepten en denkt mee over de menukaart. Ook stel je menu's samen met bijpassende dranken en wijnen. Je koopt in en kunt (bijvoorbeeld) de kostprijs berekenen.

Werken in de horeca is uitdagend, passievol en iedere dag anders! Natuurlijk is werken in de avonden, weekenden en op feestdagen een vereiste. Je bent in staat om, vooral in piektijden, onder druk te werken. Een goede fysieke gezondheid is van belang.

Je komt één dag per week naar school. De overige dagen van de week werk je (minimaal 24 uur) bij een erkend leerbedrijf. De school kan je helpen bij het vinden van een bpv-bedrijf. Om met de opleiding te mogen starten, moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding is er elke tien weken een digitale terugkoppeling met school over je voortgang in de bpv.

Een afgeronde bpv is voorwaarde om deel te mogen nemen aan de praktijkexamens in het laatste leerjaar.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,1 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
71% 68%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Zelfstandig werkend kok 92% 93%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Zelfstandig werkend kok
Kans op leerbaan
Zelfstandig werkend kok
Startsalaris
uurloon
Zelfstandig werkend kok - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2. Heb je het diploma kok niveau 2, dan is een versneld traject mogelijk. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.


 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 250,-
Leerjaar 2 € 130,-
Leerjaar 3 € 65,-

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 55,-
Leerjaar 2 € 55,-
Leerjaar 3 € 30,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters