Studenten­info

Studenten­info van A tot Z

Hoe vraag je studiefinanciering aan? Wanneer zijn de vakanties? Dit en nog veel meer vind je in ons ABC. Kun je iets niet vinden? Bel dan met de Studenteninfolijn 073 624 96 00.

Lees meer ...

Alumni­vereniging A-Academy

De A-Academy is dé vereniging voor (oud-)studenten van het Koning Willem I College. De leden van de A-Academy delen kennis en ervaring. Hun motto: ‘Gathering of Excellence’.
Als lid van de A-Academy kun je meedoen aan verschillende workshops, gastcolleges, een galadiner en excursies. Het netwerk van (oud-)studenten is alleen succesvol als veel (verschillende) mensen meedoen. Heb je interesse? Neem dan contact op met de A-Academy of met het Studenten Succes Centrum van het Koning Willem I College via 073 624 96 00. Of kijk op de website van de A-Academy.

afbeelding bij artikel

Studenten­raad

Studeren. Dat betekent nieuwe uitdagingen. Nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. De Studentenraad is er om het leven van de student in het land van Koning Willem I College zo makkelijk mogelijk te maken. De Studentenraad helpt je als je bijvoorbeeld niet goed behandeld wordt. Als je gediscrimineerd wordt. Heb je een probleem, klacht of idee? De Studentenraad kan je helpen.

Advies
De Studentenraad geeft ook advies. Bijvoorbeeld over de studiepuntenregeling. Of het beleid over alcohol en tabak. Zij zijn een apart onderdeel van het college. Ze leggen alleen verantwoording af aan het College van Bestuur. Zo is het dus makkelijk om op hoog niveau over dingen te praten.

Besluit
Zijn er plannen die over studenten gaan? De Studentenraad heeft daarover het laatste woord. Zij beslissen of het plan doorgaat of niet.

Wie
In de Studentenraad zitten minimaal vijf studenten. Zij hebben allemaal een eigen specialisatie. Elk jaar volgen zij speciale trainingen en workshops. Ook bezoeken ze regelmatig allerlei evenementen en vergaderingen. De Studentenraad heeft ook landelijk invloed.

Heb jij een klacht over je studie? Of over je afdeling of iets anders op school? Ben je benieuwd wie wij zijn en wat wij doen? Neem gerust contact met ons op. Mailen kan via studentenraad@kw1c.nl of bel:

Nicky Nijhuis, voorzitter (dagelijks bestuur) 06 552 17 99 8
Wietske Boersma, secretaris (dagelijks bestuur) 06 552 26 49 8
Abdelkarim Megaïz, penningmeester (dagelijks bestuur)
Seal Esseveld, vicevoorzitter, Commissie Sociale Zaken
Koen van Halderen, algemeen lid, Commissie ICT
Djuric Doran, algemeen lid, Commissie PR
Wafaa Ezaïm, algemeen lid
Quincy Vogelsangs, algemeen lid

afbeelding bij artikel
 Portaal  Zoeken