Apothekersassistent

Student apothekersassistent bereiden medicijnen voor Student apothekersassistent bereiden medicijnen voor Student apothekersassistent bereiden medicijnen voor

Apothekersassistent

In het kort

Wil je graag alles leren over mensen de juiste medicijnen meegeven en voorlichting geven over het gebruik? Dan zit je bij de opleiding apothekersassistent bbl goed!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: februari, augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25650
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over medicijnen, zelfzorgmiddelen en het lezen van recepten die een arts heeft voorgeschreven. De juiste medicijnen in de juiste hoeveelheden verwerken is daarbij heel belangrijk. Soms staan de medicijnen al klaar, anderen medicijnen bereid je zelf voor. Bij alles wat je doet staat de gezondheid van mensen centraal! Daarom werk je onder strikte voorwaarden. Kortom, kennis over en het gebruik van medicijnen en het informeren van mensen.

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding apothekersassistent bbl.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Bij de opleiding apothekersassistent wordt er gebruik gemaakt van flexibel onderwijs. Dit betekent dat je de opleiding volgt op de manier die bij je past. Wanneer je er klaar voor bent, leer je zelf richting te geven aan de toekomst. Tijdens de opleiding word je begeleid door een docent. Samen kijken jullie naar jouw behoeften, wensen en de manier van leren. 

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Heb je nog geen leerwerkplek op het moment dat je met de opleiding start? Geen probleem! Dan helpen we je met het vinden van een geschikte leerwerkplek. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma apothekersassistent bbl kun je meteen aan de slag bij een apotheek. Wist je dat er verschillende soorten apotheken zijn? Je kunt kiezen om te gaan werken bij een openbare apotheek, een ziekenhuisapotheek of een apotheek van een zorginstelling. Je geeft mensen advies over medicijnen, het voorkomen van klachten of over hun leefpatroon. 

Je zorgt ervoor dat elke patiënt de juiste zorg krijgt. Dit betekent niet alleen zorgen voor het juiste medicijn, maar ook luisteren naar de patiënt hoort bij die zorg. Tijdens het werk heb je veel contact met patiënten, artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. Goede communicatie is daarbij belangrijk. Je vindt het leuk om mensen te helpen en je werkt zorgvuldig en geconcentreerd. 

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 410,-
Leerjaar 2 ± € 176,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3 of niveau 4
  • en je bent 18 jaar of ouder

Daarnaast vragen we je om werk én een contract te regelen bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je bij de start van de opleiding nog geen leerwerkplek? Geen probleem! Dan helpen we je met het vinden van een geschikte leerwerkplek.

Werk je al als apothekersassistent of ben je een zij-instromer?
In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om de opleiding apothekersassistent bbl te volgen.

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de mogelijkheden over de duur van de opleiding. Ook is een taaltest onderdeel van de aanmelding.

Het is mogelijk om tijdens de opleiding de over stap te maken naar een andere leerweg. 

De opleiding duurt twee jaar. Het is ook mogelijk om de opleiding in je eigen tempo af te ronden.

Een schooldag

Dag
Maandag
Farmaceutische patiëntenzorg  
TheorielesAnatomie en ziekteleer
Lunch
pauze
PraktijklesBaliewerkzaamheden
TheorielesLogistiek, product- en kwaliteitszorg
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student apothekersassistent pakt medicatie uit voorraadkast
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Tijdens de opleiding apothekersassistent werk je drie of vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Zo'n 80% van de opleiding ben je bezig in de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
6,9 landelijk
Geslaagde studenten -
75% landelijk
Afgestudeerden met werk -
97% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024