Eerste monteur woning

Eerste monteur woning

Eerste monteur woning

Wil jij je graag bezighouden met aanleg en onderhoud van werktuigkundige installaties in woningen of woongebouwen? Kies dan voor de opleiding eerste monteur woning. 
 
Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Dit wordt digitaal aangeboden en daar kun je op je eigen tempo doorheen werken. Je krijgt onderwerpen zoals algemene elektriciteitsleer en vak theorie. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als eerste monteur woning werk je in wisselende maar herkenbare omstandigheden in de woningbouw of bij particuliere klanten.

Je houdt je bezig met aanleg en onderhoud van werktuigkundige installaties en onderhoud van toestellen en appendages. Daarnaast begeleid je als eerste monteur de monteur werktuigkundige installaties. Je werkt voornamelijk in woningen en woongebouwen, bijvoorbeeld in flats. Pre-fabricage werkzaamheden kunnen ook in een werkplaats op het bedrijf worden verricht.

Tijdens jouw werk heb jij te maken met collega's, werknemers van andere bedrijven die in dezelfde omgeving werken, opdrachtgevers en klanten.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De kosten van deze opleiding worden vrijwel altijd betaald door het leerbedrijf. Als dit niet het geval is, bespreek dit dan met de directeur van de onderwijsafdeling.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,9 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
74% 75%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Eerste monteur utiliteit - 100%
Eerste monteur woning - 99%
Kans op leerbaan
Eerste monteur woning
Eerste monteur utiliteit
Startsalaris
uurloon
Eerste monteur woning - € 13
Eerste monteur utiliteit - € 14

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg 
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Mbo-diploma niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 662,-
Leerjaar 2 ± € 175,-
Leerjaar 3 € 0,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters