Monteur werktuigkundige installaties

Monteur Werktuigkundige Installaties (1)

Monteur werktuigkundige installaties

Je hebt ruimtelijk inzicht en een collegiale en klantvriendelijke houding? Lees dan verder over de opleiding monteur werktuigkundige installaties. 

Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Deze leerstof is digitaal, dus kun je op je eigen tempo doorheen werken. Je krijgt onderwerpen zoals algemene elektriciteitsleer en vaktheorie. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als monteur werktuigkundige installaties heb je een lerende houding wanneer je collega's assisteert die de aanleg van leidingen voor werktuigkundige installaties voorbereiden. Je beschikt over ruimtelijk inzichten je hebt een collegiale en een klantvriendelijke houding. 

Je werkt op uiteenlopende locaties, bijvoorbeeld in woningen, woongebouwen, winkelbedrijven, utiliteitsbouw (zoals scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen). Pre fabricage-werkzaamheden kunnen ook in een werkplaats op het bedrijf worden verricht.

Tijdens je werk heb je mogelijk te maken met collega’s, werknemers van andere bedrijven die in dezelfde omgeving werken, opdrachtgevers en klanten. Je werkt volgens standaard werkwijzen. Je maakt gebruik van basiskennis bestaande uit feiten, materialen en middelen op het gebied van elektrotechnische installaties en praktische basisvaardigheden om je taken uit te voeren. Je lost routine problemen op met behulp van eenvoudige regels en hulpmiddelen.

Je hebt een uitvoerende rol en werkt zelfstandig onder supervisie van een leidinggevende of project-/bedrijfsleider. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en functionaliteit van jouw eigen werkzaamheden. Je kunt bij de uitvoering van je werkzaamheden altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of leidinggevende.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur in een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De kosten van deze opleiding worden vrijwel altijd betaald door het leerbedrijf. Als dit niet het geval is, bespreek dit dan met de directeur van de onderwijsafdeling.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
68% 63%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Monteur werktuigkundige installaties - 89%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Monteur werktuigkundige installaties
Kans op leerbaan
Monteur werktuigkundige installaties
Startsalaris
uurloon
Monteur werktuigkundige installaties - € 11

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 3 en 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 ± € 567,-
Leerjaar 2 € 0,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters