Metselaar

Metselaar (1)

Metselaar

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25786

Locaties

Oss, Gasstraat Oost Veghel, Muntelaar

Jij wilt metselaar worden? Bij ons word je opgeleid tot een hele goede!

Tijdens deze opleiidng krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. In beide jaren loop je namelijk een aantal weken stage bij een erkend leerbedrijf in de regio. Theorie en praktijk hand-in-hand. Op school werk je zelfstandig aan de lesstof, onder begeleiding van een vakdocent. En tijdens je stages doe je ervaring op bij een bedrijf in de regio. Daarvan maak je korte verslagen, die je verzamelt in een trajectmap. Door die samen met je begeleiders te beoordelen, blijf je jezelf ontwikkelen en werk je gericht toe naar je praktijkexamens. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als metselaar ben je breed opgeleid. Meestal werk je in een team met een voorman. Met hem overleg je over je taken. Die variëren van metsel- en lijmwerk tot en met herstelwerkzaamheden. Wat je ook doet, je werkt met allerlei soorten materialen en bent van alle markten thuis. Van rechte muren tot en met deur- en raamopeningen onder architectuur: jij kunt het maken!

Je maakt vaak deel uit van een bouwteam. Daarin draag je bij allerlei bouwprojecten: van nieuwbouwwoningen en verbouwingen tot en met het onderhoud van woningen, winkelpanden, ziekenhuizen en kantoren. Aan vakwerk is immers overal behoefte.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Stage lopen doe je bij bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zij hebben de titel 'erkend leerbedrijf'. Met de werkbegeleider van dat leerbedrijf worden afspraken gemaakt over welke werkzaamheden passen bij jouw opleiding.

In het eerste leerjaar bestaat de stage uit 20 weken twee dagen per week en 10 weken van drie dagen per week. Geduren leerjaar 1 ga je over van bol naar bbl. In leerjaar 2 loop je vier dagen per week stage. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/voor een erkend leerbedrijf.

Om op stage te kunnen gaan moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (Basisveiligheid VCA). Als je dit certificaat niet hebt, dan zijn de examenkosten € 100,-.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Dit is een gecombineerde opleiding Metselaar en Tegelzetter. Het eerste jaar word je breder opgeleid. Als metselaar krijg je onderdelen van tegelzetter.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,9
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 66%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Metselaar - 94%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Metselaar
Kans op leerbaan
Metselaar
Startsalaris
uurloon
Metselaar - € 12,07

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg Techniek
  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg Economie, Zorg en Welzijn, Landbouw met wiskunde of nask1


Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1239,-
Totale opleiding € 500,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Copyright Koning Willem I College 2022
Filters