Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Middag/avondopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25161

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Tijdens de opleiding werk je zowel in de theorie als in de praktijk aan ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en houding. Je krijgt vakken op het gebied van leidinggeven in een technisch beroep. Denk hierbij aan: organisatie- en bedrijfsmanagement, plannen en verdelen, begeleiden van medewerkers en communiceren en leidinggeven. Daarnaast krijg je Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als technisch leidinggevende voer je leidinggevende taken uit, meestal naast je normale werkzaamheden. Je bent in staat om anderen aan te sturen, invloed uit te oefenen op andere partijen, zaken te regelen en situaties naar je hand te zetten.

Het omgaan en werken met medewerkers vraagt flexibiliteit en creativiteit om passende oplossingen te bedenken voor knelpunten of problemen die zich voordoen. Je houdt je bezig met regelen en organiseren, durft beslissingen te nemen en draagt daarvoor verantwoordelijkheid. Je handelt op eigen initiatief binnen de gegeven bandbreedte en delegeert taken. 

Je bent als technische professional niet alleen deskundig, maar ook sociaal en communicatief vaardig. Je bent gedisciplineerd en consequent in je optreden naar medewerkers door duidelijkheid uit te stralen en als voorbeeld te dienen. Jouw opdracht is om een veilige, optimale werkomgeving te creëren met de juiste randvoorwaarden voor het team, de afdeling, het project, etc., zodat doelstellingen zo efficiënt mogelijk behaald worden.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Je werkt vier dagen per week in een erkend leerbedrijf en je komt een dag per week naar het Koning
Willem I College.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Je komt een dag of een middag/avond per week naar het college (afhankelijk van de roostermogelijkheden).

Voor deze opleiding zijn twee startmomenten mogelijk: augustus en januari.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Technische beroepsopleiding minimaal niveau 3. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 244,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters