Technisch Leidinggevende

Student technisch leidinggeven achter computer Student technisch leidinggeven achter computer Student technisch leidinggeven achter computer

Technisch Leidinggevende

In het kort

​​Werk jij in een technische omgeving en wil je meer verantwoordelijkheden? Kijk dan eens naar de opleiding technisch leidinggevende niveau 4!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: januari, augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25161

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

De opleiding technisch leidinggevende richt zich op leidinggeven in een technisch bedrijf. Je leert dan ook alles over leidinggeven in een technische omgeving. Je gaat aan de slag met het aansturen van een team, gesprekken voeren en hoe je een team zo goed mogelijk kunt laten samenwerken. Ook leer je alles over organisatie- en bedrijfsmanagement, plannen en verdelen en begeleiden van medewerkers. Iedereen geeft anders leiding. Tijdens deze opleiding technisch leidinggevende niveau 4 leer je leidinggeven op jouw manier!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding technisch leidinggevende bbl.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

De dag dat je les krijgt op het Koning Willem I College werk je aan de ontwikkeling van jouw kennis, inzicht, houding en managementvaardigheden. Dit doe je zowel in de theorie, als de praktijk.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

​Met een mbo-diploma van deze technisch leidinggevende automotive opleiding op zak kun je meteen aan de slag. Bij bedrijven in de timmer- en meubelindustrie, elektro-, installatie-, of metaaltechniek of mobiliteitsbranche bijvoorbeeld. Naast jouw normale werkzaamheden, voer je ook leidinggevende taken uit.​

​Jij houdt je bezig met plannen, regelen en organiseren. En moet er een beslissing worden gemaakt? Dan durf jij die te nemen! Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van collega's, het maken van de planning en het verdelen van de taken. Daarnaast neem je deel aan werkoverleggen, bewaak je de voortgang van projecten en adviseer je de directie. Ook houd jij je bezig met het creëren van een veilige en optimale werkomgeving voor het team. Door jou worden de doelstellingen zo efficiënt mogelijk gehaald!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 213,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma in de richting van techniek of mobiliteit en logistiek, niveau 3

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Afhankelijk voor het rooster heb je in de middag of de avond les.

Een schooldag

Dag
Maandag
Algemene vakkenNederlands, Engels en rekenen
Organisatiemanagement  
Pauze
 
Coaching  
Bedrijfsmanagement  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Handscanner om orders te verzamelen in magazijn
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 80% van de opleiding technisch leidinggevende bbl besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt en wanneer je naar het Koning Willem I College komt. De overige tijd besteed je aan de theorie.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 5,5
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 83%
84% landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
98% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024