Verzorgende-IG versneld

Studenten leren verband aanleggen bij patiënt Studenten leren verband aanleggen bij patiënt Studenten leren verband aanleggen bij patiënt

Verzorgende-IG versneld

In het kort

Wil je graag iets betekenen voor mensen die zorg nodig hebben? En heb je een mbo-diploma in de richting van zorg op niveau 2? Dan zit je goed met de mbo opleiding verzorgende-ig versneld bol.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25656
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het menselijk lichaam, het verlenen van basiszorg en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen bij mensen met zorgvragen. Verpleegtechnische handelingen zijn handelingen die alleen uitgevoerd morgen worden door zorgverleners met een diploma. Je gaat aan de slag met voeding, het plannen en organiseren van activiteiten voor een zinvolle dagbesteding en hoe je een cliënt écht leert kennen. Daarbij leer je op welke manier je actief betrokken kunt zijn bij de dagelijkse activiteiten en interactie van cliënten. Kortom, tijdens de opleiding verzorgende-ig versneld leer je alles over het verlenen van de juiste zorg, waarbij je ook denkt aan de beweging van cliënten.

Bij de opleiding verzorgende-ig versneld wordt er niet met vakken, toetsen en cijfers gewerkt. Maar met modules. Je volgt modules met verschillende thema’s waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Natuurlijk krijg je wel les in Nederlands, rekenen en burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de opleiding verzorgende-ig versneld loop je vanaf leerjaar 1 een aantal uur per week stage. De overige dagen kom je naar het Koning Willem I College. Je volgt dan geen losse vakken, zoals op de middelbare school, maar thema’s en modules. Afwisselend volg je modules gericht op de theorie of praktijk. Voorbeelden van modules zijn wondzorg, het menselijk lichaam en gesprekstechnieken.

Ook is er tijdens de lessen ruimte om jouw (werk)ervaringen te delen. Zo leren andere studenten van jou. En jij leert dan weer van de ervaringen van anderen. Als student van de opleiding verzorgende-ig versneld bol heb je een coach. Met jouw coach voer je regelmatig gesprekken over jouw ontwikkeling. 

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Samen met andere studenten oefen je met het geven van demonstraties, het voeren van gesprekken en het verlenen van zorg. Op het Koning Willem I College hebben we verschillende praktijklokalen waar je alle vaardigheden leert die een verzorgende-ig nodig heeft. We werken veel samen met simulanten. Dit zijn mensen die de praktijk naspelen, zodat jij goed kunt oefenen. Ook volg je regelmatig een gastles van iemand uit het werkveld. 

Ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Het Koning Willem I College regelt de stageplaatsen voor jou. Natuurlijk staan we open voor eigen inbreng bij het zoeken naar een geschikte stageplaats.

Met een mbo-diploma verzorgende-ig versneld niveau 3 kun je aan de slag bij verschillende soorten organisaties en zorginstellingen. Denk aan verpleeghuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg of thuiszorg. Je helpt met het opstellen van een plan van aanpak, biedt zorg en begeleidt mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij is communiceren erg belangrijk.

Je vindt het leuk om bij te dragen aan het herstel van mensen die zorg nodig hebben, de kwaliteit van hun leven te verbeteren of in stand te houden. Je kunt je goed inleven, behandelt mensen met respect en werkt graag samen. Daarbij weet je jouw eigen grenzen en die anderen te bewaken. Onregelmatige werktijden horen bij het beroep.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 725,-
Leerjaar 2 € 375,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

Heb je ervaring in de zorg, maar geen mbo-diploma niveau 2?
In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om de opleiding verzorgende-ig versneld bol te volgen. Neem voor een persoonlijk gesprek contact met ons op.

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

  • Voor het volgen van deze opleiding adviseren we je om een laptop te kopen
  • Mocht het tijdens de opleiding blijken dat je iets langer dan twee jaar nodig hebt om de opleiding af te ronden, dan is dat geen probleem. Ook na twee jaar bieden we je onderwijs aan, afgestemd op wat jij nodig hebt

Een schooldag

Dag
Maandag
Module 5Vormen van begeleiding
Module 6Activiteiten
Lunch
pauze
Medisch rekenen  
Engels  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Verschillende benodigdheden voor het aanleggen van druk verband
60% Praktijk
40% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 60% van de opleiding verzorgende-ig versneld bol besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op het Koning Willem I College, maar ook tijdens jouw stage bij een erkend leerbedrijf.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,3
6,7 landelijk
Geslaagde studenten 70%
63% landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
97% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024