Online Informatieavond voor ouders/verzorgers

Als ouder/verzorger benieuwd naar de mogelijkheden van het mbo, het Koning Willem I College, wat het Koning Willem I College kan betekenen voor jouw kind tijdens het studiekeuzeproces en hoe je als ouder/verzorger jouw kind kunt ondersteunen?

Meld je dan aan voor onze Online Informatieavond voor ouders/verzorgers op woensdag 10 januari 2024 van 19.00 tot 20.00 uur.

Online Informatieavond Voor Ouders Januari

Voor wie?

Niet alleen leerlingen hebben vragen over het kiezen van een vervolgopleiding, maar ouders/verzorgers ook. Over de overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo, de mogelijkheden binnen het mbo, interessegebieden, kosten en deadline voor het aanmelden bijvoorbeeld. 

Volgt jouw kind:

  • nu het vmbo/mavo en zijn ze op school gestart met het oriënteren op een vervolgopleiding?
  • of de havo en is jouw kind er niet zeker van of een hbo-studie de juiste keuze is voor een vervolgopleiding?
  • of het vwo en is jouw kind er niet zeker van of een universitaire studie de juiste keuze is voor een vervolgopleiding?

Dan nodigen we je van harte uit voor onze Online Informatieavond voor ouders en verzorgers!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de Online Informatieavond geven we informatie over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Het Koning Willem I College en het mbo: waar staan wij als college voor, wat zijn de mogelijkheden van het mbo en welke opleidingen bieden wij aan?
  • Het kiezen van een mbo-opleiding: welke activiteiten onderneemt het Koning Willem I College om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden bij het kiezen van een studie én hoe kun je jouw kind helpen tijdens dit proces?
  • Aanmelden voor een mbo-opleiding: hoe werkt het aanmelden voor een mbo-opleiding, wat zijn de kosten voor het volgen van een mbo-opleiding én hoe gaan we als college om met extra (zorg)ondersteuning voor onze studenten?
  • Ervaringen van studenten: huidige studenten vertellen over hun ervaringen met het studeren op het mbo

Na afloop van deze Online Informatieavond heb je als ouder/verzorger meer kennis over het mbo, de aanmeld-, inschrijf- en studieprocedure en het Koning Willem I College. Zo ben je in staat jouw kind beter te ondersteunen tijdens het studiekeuzeproces. We geven géén specifieke informatie over onze opleidingen. 

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Dan nodigen we je van harte uit om jezelf in te schrijven voor onze Online Informatieavond voor ouders/verzorgers.

Aanmelden kan tot dinsdag 9 januari, 17.00 uur via onderstaande knop.

Ik meld me aan!

Let op!

We organiseren een Online Informatieavond. Deelnemen aan deze avond kan alleen wanneer je vooraf bent ingeschreven. Nadat je bent ingeschreven ontvang je op woensdag 10 januari een e-mail met de link naar de digitale omgeving.

Het volgen van de Online Informatieavond kan vanuit huis of een andere zelf gekozen locatie. Naast jouw inschrijving heb je ook Wifi en een laptop, tablet of mobiel nodig. Het is niet mogelijk om de Online Informatieavond bij te wonen op een van de locaties van het Koning Willem I College!


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters