'Van Brabantse grond' vanaf 2018 in onderwijsprogramma

11 april 2018

De leerlingen van 7 horecascholen in de provincie Noord-Brabant gaan 'Brabantse' recepten bedenken en die bundelen in een kookboek "BRBNT, van Brabantse grond". En vanaf 2018 wordt het thema 'Van Brabantse grond' een vast onderdeel van het onderwijsprogramma op deze horecascholen.

Marc Raaijmakers, directeur horeca van het Koning Willem I College en early adopter van de duurzame Dutch Cuisine-filosofie: "Uit onderzoek blijkt dat maar 5% van de Brabantse koks zich realiseert dat de herkomst van het eten dat zij iedere dag serveren van grote invloed is op het milieu – en op de kwaliteit. Ook de consument is bepaald niet bezig met de herkomst van zijn voedsel."

Horecaleerlingen van de 7 Brabantse mbo’s met een horecaopleiding - Summa College, ROC de Leijgraaf, Cingel College, Koning Willem I College en De Rooi Pannen (Tilburg, Eindhoven en Breda) - gaan in het kader van het project 'Voedsel van Brabantse bodem’ onder meer op bezoek bij meer dan 40 Brabantse producenten, voornamelijk boeren, van duurzame lokaal- en seizoensgebonden producten. Daar leren ze wat de Brabantse grond en het seizoen betekenen voor het product, wanneer het op zijn best is en wat de consequenties zijn voor een gerecht. Alle deelnemende leerlingen volgen een opleiding tot zelfstandig werkend kok.

   Terug

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken