Uitreiking Koning Willem I College Awards

1 juni 2016

Woensdag 1 juni zijn de jaarlijkse Koning Willem I College Awards weer uitgereikt; één voor Vakmanschap, één voor Innovatie, één voor bijdrage aan de Community en voor het eerst dit jaar: een Award voor een Bijzonder verhaal. De Student van het Jaar 2016 werd Asef Mahmoudi van de opleiding Doktersassistent! Hij zal in het najaar het Koning Willem I College vertegenwoordigen bij de verkiezingen tot landelijk ambassadeur beroepsonderwijs 2016 van de Mbo-Raad.


Asef Mahmoudi, Student van het Jaar


Kenneth Sotthewes van de opleiding Sociaal-cultureel werker ontving de Award voor bijdrage aan de Community. De Award voor Innovatie ging naar Trix Jacobs, die de opleiding Medewerker marketing en communicatie volgt. Maikel van Wijnen van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/aankomend gastronoom won de Award voor Vakmanschap. De Award voor een Bijzonder verhaal ging naar Britt de Kok van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn.


Alle winnaars op een rij. Vlnr: Ruben Udo (Student van het Jaar 2016), Britt de Kok, Kenneth Sotthewes, Asef Mahmoudi, Maikel van Wijnen, Trix Jacobs, Valerio (presentatie).

Net zoals de voorgaande jaren werden alle genomineerden weer in het zonnetje gezet en was het weer een leuke avond voor alle aanwezigen. De genomineerden werden voorgesteld aan de hand van korte filmpjes, voornamelijk opgenomen op de locatie van hun eindstage. Presentator Valerio praatte het geheel aan elkaar, dans, zang en de filmpjes wisselden elkaar af.Bekijk de slideshow van de Award uitreiking voor meer foto's.

Student van het Jaar 2016

2e plaats Award voor bijdrage aan de Community

Asef Mahmoudi (29 jaar) uit Oisterwijk

Opleiding: Doktersassistent

Stage: Huisartsenpraktijk Bozdag, Tilburg

Door de oorlog en de slechte omstandigheden is Asef al jong gevlucht uit Afghanistan. Zijn passie is om in de gezondheidszorg te werken, hij wilde erg graag dokter worden. Asef: “Soms moet je je droom bijstellen. Maar iedereen die werkt in de gezondheidszorg is belangrijk, het maakt niet uit in welke functie. En een goede verpleegkundige is tenslotte toch een halve dokter…?”
In Nederland heeft hij de vier mbo-niveaus in de zorg doorlopen. Asef is een man met honger naar kennis. Bescheiden, erg vriendelijk, positief en erg gemotiveerd. Met een groot incasseringsvermogen en een ijzersterk doorzettingsvermogen. Hij is al jarenlang actief met voorlichting en gastlessen geven, hij helpt andere vluchtelingen. Zijn getuigschriften en referenties zijn dan ook indrukwekkend! Toekomstplannen: “Als ik de kans krijg, wil ik hierna de opleiding Verpleegkunde gaan doen, werken en leren.”


Award voor bijdrage aan de Community

Kenneth Sotthewes (21 jaar) uit Vlijmen

Opleiding: Sociaal-cultureel werker

Stage: ContourdeTwern, Vlijmen/Heusden

Vroeger hoorde hij zelf bij de doelgroep waar hij nu mee werkt. Het werk van de jongerenwerkers sprak hem aan. Kenneth heeft visie op het begeleiden van mensen in maatschappelijke ongewenste situaties en handelt daar ook naar. Zo heeft hij met de routine en het inzicht van een oude rot in het vak het verschil kunnen maken voor jonge vluchtelingen. De situatie in de noodopvang in Heusden maakte dat hij ook naar Griekenland ging om te helpen. Kenneth: “Vanuit mijn stage ben ik in de noodopvang voor vluchtelingen gaan werken. Leuk, maar de situatie waarin deze mensen zaten en de regeltjes frustreerden mij. Ik wou daar meer mee doen, wilde in Griekenland het echte verhaal zien.” Enthousiast betrok hij ook zijn medestudenten erbij, met positief resultaat. Toekomstplannen: “Hierna wil ik graag met jongeren gaan werken, maar hoe, daar denk ik nog over na.”


Award voor Vakmanschap

3e plaats Award voor bijdrage aan de Community

Maikel van Wijnen (19 jaar) uit Oss

Opleiding: Zelfstandig werkend gastheer/aankomend gastronoom

Stage: Restaurant Cordial, Oss

Maikel heeft twee grote passies: wijnen en salsadansen. Wijnen boeien hem enorm: “Wijn is heel gevarieerd, je raakt nooit uitgeleerd. Je kunt blijven leren proeven, leren ervaren.“ Maikel is een gastheer met een zeer warm hart voor zijn gasten, met de nodige flair en passie voor zijn vak. Door zichzelf te trainen binnen het vak leert hij in te spelen op de constant veranderende percepties van de hedendaagse gast. In de toekomst zal hij de functie van sommelier krijgen binnen restaurant Cordial, een geweldige uitdagende functie. Zijn andere grote passie is salsadansen; op vrijwillige basis geeft hij les en demonstraties. Ook is hij een van de hoofdorganisatoren van het evenement Gezond Den Bosch. Toekomstplannen: “Ik ga hierna studeren op de Academie voor Gastronomie, de specialisatie-opleiding voor professioneel sommelier, level 3. Daarna weet ik het nog niet helemaal zeker: óf level 4 óf de Court of Master Sommelier.“


Award voor Innovatie

Trix Jacobs (19 jaar) uit Valkenswaard

Opleiding: Medewerker marketing en communicatie

Stage: REF Haircare (Dutch Beauty Concepts), Eindhoven

Trix wil graag nieuwe dingen ontdekken, zichzelf uitdagen. Op haar stage kon ze haar steentje bijdragen: ze legde de basis voor de marketing en naamsbekendheid. Haar ideeën over projecten zijn onderscheidend. Ze is heel creatief, inspirerend en behulpzaam. Met haar onverwoestbare enthousiasme inspireert zij anderen. Ingeleverde opdrachten zijn juweeltjes die als voorbeeld jaren later nog gebruikt worden. Ze maakte op school een campagne over succesvol bloggen; de workshop die ze daarbij maakte, is zelfs opgenomen in het lesprogramma. Toekomstplannen: “ik wil me verder ontwikkelen - ik heb al een zelfstudie management gedaan - en ga doorstuderen op het hbo, richting marketing & communicatie. Later wil ik zeker een eigen onderneming in de richting van fashion en beauty.”

Award voor een Bijzonder Verhaal

Britt de Kok (18 jaar) uit Helvoirt

Opleiding: Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2

Stagebedrijf: Zorgboerderij Ons Erf, Udenhout

Britt is er echt voor de mensen, voor de cliënten. Ze vindt het ook echt fijn om op haar stage met mensen bezig te zijn, om zich te verdiepen in hun achtergronden. Ze is toegankelijk, hardwerkend en neemt veel initiatieven. Een frisse, vlotte meid met het hart op de goede plaats. Dit allemaal ondanks dat zij zelf een moeilijke periode heeft doorgemaakt. Ze kwam vanuit het praktijkonderwijs naar het Koning Willem I College. De verwachting vanuit haar vorige opleiding was dat ze het moeilijk zou

krijgen met de lesstof. Maar Britt heeft tegen alle verwachtingen in heel goede leerresultaten laten zien. Al moet ze veel stapjes maken, ze heeft een duidelijk doel voor ogen. Toekomstplannen: het liefste wordt ze verpleegkundige in het ziekenhuis. Daar gaat ze zich voor 100% voor inzetten. “Ik vind het een fijne plek om te gaan werken. Het liefst als kraamverpleegkundige.”


2e plaats Award voor Innovatie

Sam van IJzendoorn (19 jaar) uit Tiel

Opleiding: Vestigingsmanager groothandel

Stage: VIJZ (Restauration & Custom sneakers), Tiel

Sam wil graag zijn eigen geld verdienen, zijn eigen dingen doen en daarnaast creatief bezig zijn. Op de middelbare school maakte hij al dingen in opdracht. In zijn eigen bedrijf VIJZ kan hij doen waar hij zelf heel veel affiniteit mee heeft: sneakers restaureren en customizen. Stap voor stap heeft hij zich het vak eigen gemaakt en van zijn hobby een echt bedrijf opgebouwd. Met nu al een internationale klantenkring. Hij zorgt zelfs voor werkgelegenheid! Toekomstplannen: zijn eigen bedrijf VIJZ uitbreiden en daarbij samenwerken met creatieve jongeren.

2e plaats Award voor Vakmanschap
André Das (20 jaar) uit Veldhoven
Opleiding: Applicatie- en mediaontwikkelaar
Stage: Quadira, Veghel
Al jong experimenteerde hij met verschillende programmeertalen, zette hij websites in elkaar. André kan gemakkelijk zijn weg vinden in nieuwe technieken en situaties. Hij maakte in het tweede lesjaar voor zijn opleiding een reader voor Arduino, lesstof voor het derde leerjaar. Hij is proactief, opgewekt, deskundig, vol goede ideeën. In de klas wordt hij gewaardeerd als vraagbaak, hij staat dan ook altijd klaar voor anderen. Ook is hij zeer actief: hij speelt onderwaterhockey op internationaal WK-niveau en is een begenadigd imker, vendelier én kruisboogschutter. Toekomstplannen: hbo Technische Informatica.

3e plaats Award voor Innovatie

Flavia Walther (19 jaar) uit Vught

Opleiding: Juridisch medewerker openbaar bestuur

Stage: afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Gemeente ’s-Hertogenbosch

Een betere toegankelijkheid en werkomgeving in het stadskantoor van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, voor mensen met een beperking. Dat is wat Flavia graag wil bereiken met haar onderzoeksopdracht op haar stage. Flavia is enthousiast, sociaal, positief en leergierig. Op haar vorige stage vond ze familiezaken zó interessant dat ze zelf begon met een thuisstudie personen- en familierecht. Ze heeft een open houding en doorzettingsvermogen. Ook als Flavia niet doof zou zijn, zou ze uitblinken. Dat maakt haar heel bijzonder, een voorbeeld voor iedereen! Toekomstplannen: hbo Financial Services Management.

3e plaats Award voor Vakmanschap

Karin de Wit (28 jaar) uit Budel-Schoot

Opleiding: Kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra/infra

Leerbedrijf: Bouwbedrijf Heijmans (SPG Infratechniek), Rosmalen

Karin is een schoolvoorbeeld van een sterke vrouw in de harde technieksector. Regen, kou, blubber en hard werken; het liefst is ze met haar handen bezig, stilzitten is niets voor haar. Ze is sociaal, positief, leergierig en ziet snel verbanden. Haar drive is zo sterk dat velen haar zowel in de theorie én de praktijk niet bijbenen. Een echt ambassadrice voor vrouwen in de techniek. Daarnaast fluit ze nog bij de korfbalvereniging en volgt ze een cursus (kunst)schilderen. Toekomstplannen: blijven werken bij Heijmans en verder ziet ze nog wat de toekomst haar brengt.

   Terug

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken