Landelijk mbo-ambassadeursgala 2017

24 november 2017

Afgelopen donderdagavond 23 november vond in Theater Orpheus onder het Landelijke mbo-ambassadeursgala plaats. Tijdens het gala werden prijzen uitgereikt in 3 verschillende categorieën.

Uit alle 39 kanshebbers werd de mbo-ambassadeur van Nederland gekozen. Ook werden de beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf benoemd. Uit de top 10 mbo-ambassadeurs werden drie kanshebbers voor de titel geselecteerd. De 35 studenten die overbleven maakten kans op de Wildcard en maakten daarmee alsnog kans op de titel mbo-ambassadeur van Nederland. De vier studenten pitchen nadat zij geselecteerd waren voor de jury en een theater vol publiek waarom zij gekozen moesten worden.

Uiteindelijk was het Sil de Weerd van het Clusius College uit Alkmaar die er met de titel vandoor ging. In de jury zat onder andere Marvin Putuhena, oud-student van het Koning Willem I College. Studente Laura van Bakel van ons college viel helaas in de laatste dagen dat men kon stemmen net buiten de top 10. De enige mogelijkheid voor Laura om nog kans te maken op de titel was via de Wildcard, maar deze ging naar Jasmien Ghaderi van het Summa College in Eindhoven. De prijs voor het beste leerbedrijf ging naar Alfen B.V. en Joany Rigters van de Gemeente Amsterdam mag zichzelf de beste praktijkopleider van Nederland noemen. De avond werd gepresenteerd door Rik van de Westelaken en muzikaal ondersteund door zanger Brace.

   

 

   Terug

 Portaal  Zoeken