Middelbare Horeca School presenteert 'Aardige Burgers'

26 juni 2018

Op 26 juni presenteerden gespecialiseerd koks/Dutch Cuisine van de Middelbare Horeca School de ‘Aardige Burger’ in opdracht van leverancier Driessen Food. De opdracht aan de studenten: denk mee over een hybride burger (combinatie van plantaardig en dierlijk) die we kunnen toevoegen aan ons bestaande assortiment. De burger en het bijbehorende concept moesten ook passen bij de vijf principes van de Dutch Cuisine: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde.

Twee teams van vier studenten mochten hun burgers presenteren aan een zeskoppige vakjury. Het eerst concept was de ‘Incredible Dutch’. Een burger gemaakt met ingrediënten van Nederlandse bodem en naar het seizoen. Dan denk je aan doperwten, aubergine en delen van rund. ‘VOC+circulair’ was het tweede concept, vol van smaak met knolselderij, guinoa, paddenstoelen, gepekeld speenvarken en natuurlijk specerijen.



Beide burgersconcepten vielen letterlijk en figuurlijk in de smaak. De zeskoppige jury besloot uiteindelijk het beste van beide burgers te combineren in dé Aardige Burger. Deze wordt tijdens de boerenmarkt tijdens foodevenement Chef’s Revolution geserveerd aan het grote publiek én menig sterren chefkok.





   Terug

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken