KW1C laat zien: Brabant Bruist in de Logistiek

Vrijdag 18 november was de Landelijke dag van de Logistiek. Docenten, teamleiders en beleidsmakers van 25 scholen uit het hele land kwamen naar 's-Hertogenbosch om zich te laten onderdompelen in de Brabantse logistiek. Dit jaarlijks terugkerende evenement werd deze keer namelijk georganiseerd door het Koning Willem I College, in samenwerking met de MBO Raad. Het thema: Brabant Bruist in de Logistiek.

Brabant Bruist In De Logistiek

Na een warm ontvangst stapten de ruim 200 aanwezigen in bussen, om zich naar een aantal logistiekbedrijven in 's-Hertogenbosch te laten brengen, waaronder Heineken, Jumbo en DHL, en naar Sligro Food Group in Veghel. Allemaal bedrijven die zijn aangesloten bij het Logistiek Platform 's-Hertogenbosch.

Trends in de logistiek
In de middag volgden de gasten workshops gericht op trends in logistiek, interdisciplinair samenwerken, leiderschap en verandering en was er een kleine beursvloer ingericht. “Het is ontzettend interessant om te zien in wat er speelt bij bedrijven waar mijn studenten komen te werken, vertelt Rasmir Komrij, docente Rekenen en Nederlands bij de afdeling Logistiek van Aventus in Apeldoorn, "Hoe handel tot stand komt en wat daar allemaal bij komt kijken.“

Naast het informatieve karakter werd ook de Brabantse gezelligheid erg gewaardeerd door de gasten. Rens den Besten, docent Logistiek van het Scheepvaart en Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam: “De Landelijke Dag van de Logistiek is een dag om naar uit te kijken. Je spreekt mensen die je normaal niet spreekt en vandaag valt me op dat het ook gewoon heel gezellig is. En dat er veel gebeurt in Brabant!"

Logistiek knooppunt
Thieu van den Elzen, directeur van de onderwijsafdeling Mobiliteit & Logistiek van het Koning Willem I College: “Brabant is een enorm logistiek knooppunt. Een aantal grote en belangrijke bedrijven in de branche zet vandaag hun deuren open voor onze gasten. Daar zijn we hen erg dankbaar voor. Logistiek is een branche waarin de ontwikkelingen nooit stilstaan, zoals op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Om te zorgen dat beroepsonderwijs helemaal bij de tijd is, is het belangrijk dat we deze ontwikkelingen volgen. Dit soort bedrijfsbezoeken is daarvoor van grote toegevoegde waarde. Als Koning Willem I College zeggen we dat we het onderwijs naar buiten brengen en het werkveld naar binnen halen. Vandaag is daar een mooi voorbeeld van.”

Editie 2023
Volgend jaar is de eer aan Deltion College in Zwolle om de Landelijke Dag van de Logistiek te organiseren.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters