Koning Willem I College plant bomen namens Osse afstudeerders

Koning Willem I College draagt bij aan het planten van in totaal minimaal 1.330 bomen in de gemeente Oss.

De diploma-uitreiking is voor veel studenten een belangrijk hoogtepunt van hun opleiding. Voor afgestudeerden van het Koning Willem I College in Oss zit er dit jaar een duurzaam tintje aan hun uitreiking. Zij krijgen een bijzonder cadeau bij hun diploma: het Koning Willem I College plant namens hen bomen in het Bos van Oss.

Dit najaar start Stichting Bos van Oss met het planten van bomen in het Bos van Oss. De stichting nodigde partijen uit de Osse gemeenschap uit om met hen samen te werken om het bos vorm te geven. Het Koning Willem I College was meteen enthousiast om mee te doen. Ziya Aydogan, onderwijsmanager Techniek en initiatiefnemer: “Het Koning Willem I College hecht grote waarde aan duurzaamheid en wij voelen ons erg betrokken bij de regio Oss. Toen wij hoorden over het Bos van Oss, zagen we meteen mogelijkheden om deze twee belangrijke pijlers samen te brengen en zijn we partner geworden. Bomen zijn ontzettend belangrijk om Oss leefbaar en gezond te houden en het bos zal ook een maatschappelijke functie krijgen voor kinderen en jongeren.“

Studenten met hun diploma's

Mooi gebaar

Rishie Kasie (18) uit Oss kreeg zijn diploma voor de opleiding Marketing & Communicatie. Hij vindt het planten van de bomen namens afstudeerders een mooi gebaar: “Ik vind het een goed initiatief van school, zeker met de klimaatproblemen die we hebben. Op plekken waar veel bomen zijn voel je meteen dat het koeler is. Het lijkt me mooi om later met mijn kinderen door het Bos van Oss te lopen en te kunnen zeggen dat ik eraan heb bijgedragen.”

Groeiend bos

Elk jaar studeren 300 tot 400 studenten in Oss af voor hun mbo-opleiding. In totaal draagt het Koning Willem I College bij aan de aanplant van zeker 1.330 bomen. Het college wil door mooie acties te doen met studenten dit aantal nog omhoog brengen. Het bos blijft dus groeien. Het Koning Willem I College wil op termijn het Bos van Oss ook inzetten voor onderwijs. Hoe zij daar invulling aan gaan geven, daar denken ze nog over na.

Feestelijke bijeenkomst op locatie Euterpelaan

Het Bos van Oss

Het Bos van Oss is een initiatief van de werkgevers in Oss. Doel is de aanplant van een nieuw bossen met een totale omvang van twintig hectare. Het bos moet er komen door een hechte samenwerking tussen zoveel mogelijk partijen binnen de Osse gemeenschap. Dat maakt het een uniek project in Nederland!

Kijk hier voor meer informatie over het Bos van Oss.

Copyright Koning Willem I College 2024