Dag van de Nederlandse Keuken

Op 27 juni 2023 vindt de Dag van de Nederlandse Keuken (DVDNK) plaats, een evenement georganiseerd door Dutch Cuisine in samenwerking met het Koning Willem I College.

De nieuwe Nederlandse Keuken

Dutch Cuisine staat voor een culinaire revolutie. Een revolutie waarin de traditionele Franse keuken, met vlees en vis in de hoofdrol, plaatsmaakt voor de nieuwe Nederlandse keuken. Deze nieuwe keuken legt de focus op smaakvolle, seizoensgebonden groenten en fruit met vlees, vis of gevogelte als bijzaak.

Tijdens DVDNK staat de ontwikkeling van de nieuwe Nederlandse keuken en eigentijds opleiden centraal. Het event biedt bezoekers een onderdompeling in de huidige én toekomstige betekenis van de Nederlandse gastronomie. Daarnaast kan er geproefd worden aan (h)eerlijke gerechten bereid door studenten van de Dutch Cuisine opleidingen van het Koning Willem I College, Friese Poort (Sneek) en Gilde opleidingen (Venlo).

Onze ambitie is zorgen voor welzijn van mensen, dieren en de planeet. Door anders te denken en te koken. Met een oprecht verhaal naar onze gasten over waar je voor staat. Een verhaal waarop we trots zijn.

Albert Kooy | SVH Meesterkok en founder Dutch Cuisine

Eerste Dutch Cuisine opleiding op het KW1C

Op het Koning Willem I College worden Dutch Cuisine opleidingen aangeboden. De opleidingen staan in het teken van een ambacht leren, praktijkervaring opdoen en zijn gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine. Dit houdt in dat we lokaal inkopen, we rekening houden met wat de seizoenen ons brengen en koken met het 80/20 principe: plantaardige producten, zoals groenten, hebben de hoofdrol (80%) en dierlijke eiwitten zijn bijzaak (20%).

Het Koning Willem I College heeft in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy de eerste niveau 4-opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine ontwikkeld. Deze opleiding speelt in op behoeftes vanuit het bedrijfsleven én onze studenten: werken aan een keuken en de medewerkers van de toekomst!

Met deze unieke opleiding motiveren wij studenten om mee te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en mee te denken over actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie.

Copyright Koning Willem I College 2024