Mbo Talentenfestival opent deuren voor studenten én werkgevers

Het Mbo Talentenfestival voor de regio Meierijstad, georganiseerd door professionals en studenten van Koning Willem I College in samenwerking met de gemeente en het bedrijfsleven, is een groot succes geworden.

De Veghelse Noordkade vormde twee dagen een dynamisch en inspirerend podium voor zowel studenten als werkgevers. Met daarbij boeien, binden en behouden van talent als overkoepelend thema

“Dit is voor één dag het grootste klaslokaal van Nederland”, sprak medeorganisator Jim Broeren vrijdagochtend enthousiast. “Hier lopen zeker zeshonderd studenten rond. Voor de meesten is dit een ideale gelegenheid om zich te oriënteren op een toekomstige studie of werkkring." Omgekeerd biedt dit grootschalige event een uitgelezen kans voor werkgevers om op zoek te gaan naar talent. Want laten we wel wezen: het aanwezige talent is in overvloed binnen de uiteenlopende vakgebieden! “Je mag best beweren dat onze onderwijsinstelling in dit opzicht als een soort magneet fungeert”, vulde Jos van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College, aan.

Evenwichtige mix

Op donderdagavond kwam Van Kessel samen met stadsdichter Rick Terwindt de eer toe het festival te openen in aanwezigheid van zo’n 350 genodigden. Het betrof een evenwichtige mix van onderwijsprofessionals, studenten en (toonaangevende) werkgevers. Een groot deel van het gezelschap woonde een presentatie bij van keynote spreker Eric van ’t Zelfde, die in het verleden onder meer werkzaam is geweest als rector van de OSG Hugo de Groot in Rotterdam-Zuid. The Good Vibes Band zorgde voor een toepasselijke muzikale noot. Ter afsluiting waren er twee speeddate-rondes, waarbij de diverse betrokkenen met elkaar in gesprek gingen. Met het centrale thema als uitgangspunt. 

Skills

Voor studenten stond de vrijdag hoofdzakelijk in het teken van ‘oriënteren’ op de diverse mogelijkheden op het gebied van onderwijs en de regionale arbeidsmarkt. Studenten waren daarbij niet te beroerd om hun (jaloersmakende) skills aan elkaar te tonen.Meerdere studenten van ons college doen op 23 en 24 maart mee aan de gerenommeerde vakwedstrijden Skills Heroes in de Amsterdamse Rai. Dat zegt uiteraard iets over de kwaliteit van ons onderwijs”, aldus Skills-coördinator Hannah Siepman. Jan Goijaarts, een van de drie aanwezige wethouders, reageerde verheugd: “Meierijstad is een werkgelegenheidsgemeente met zo’n 50.000 banen. Het mooie is dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuw talent.”

Binnen het complex waren talrijke ondersteunde activiteiten. Variërend van een studiekeuze-check en een talentenspel tot een talkshow en pitches door bedrijven. 

Opening Eric Van 'T Zelfde
Mbo Talentenfestival

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters