Meet & Greet techniek-studenten en bedrijfsleven

Studenten van de bol-opleiding Technicus engineering / Future engineer hadden dinsdag 15 november 2022 een Meet & Greet met bedrijven uit de branche. Middels speeddates van 7 minuten maakten 45 bedrijven kennis met studenten uit leerjaar 1 en leerjaar 4. 

Het Atrium van het Koning Willem I College aan locatie 's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard vormde het decor voor deze Meet & Greet. De lichte en open ruimte benadrukt het karakter van de middag. Op een laagdrempelige en luchtige manier worden de eerste stappen gezet voor een optimale match tussen student en stagebedrijf. Rond 14.00 uur stroomt het Atrium vol. Vertegenwoordigers van de bedrijven nemen hun plek in aan de aan hun toegewezen tafel om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren aan studenten. De een doet dat alleen, met een stapel folders of een presentatie op de laptop. De ander neemt de huidige stagiair mee. Want wie kan nou beter het plaatje schetsen? Een enthousiaste stagiair kan zijn goede ervaring bij het bedrijf overbrengen aan de studenten.

Echt contact
Deze opzet van de Meet & Greet brengt het bedrijf niet alleen de gelegenheid om zichzelf in de kijker te spelen. Het is ook een prettige manier om snel contact te maken met potentiële stagiairs en zelfs eventueel toekomstige medewerkers. Er gaat niks boven het contact in levenden lijve.

Want die eerste klik is toch het allerbelangrijkste. Vragen we rond, dan blijkt dat de meeste bedrijven geen vastomlijnde vacature voor een stagiair hebben. Het is een kwestie van aftasten wat de student zelf voor ogen heeft. Wat verwacht hij of zij zelf te halen uit een stage? Achteraf wordt dan bekeken of daar een passende plek voor is of gecreëerd kan worden.

Een eerste indruk
Elke kennismaking duurt 7 minuten. Een echte speeddate dus. De planning is vooraf gemaakt op basis van de woonplaats, vervoersmogelijkheden en de interesses van de student. Op een korte introductie na, worden de standaardvragen overgeslagen. Dan blijft er voldoende tijd over voor die eventuele klik. En als die er niet is? “Ook dan is 7 minuten een prima tijd om weer door te schuiven naar het volgende bedrijf, zonder dat het echt ongemakkelijk wordt.” aldus vierdejaars student Julius.

Een eye opener
Voor de studenten is deze Meet & Greet een leerzame middag. “Een goede eye opener. Verhelderend wat voor bedrijven er allemaal in de omgeving zijn.” Studenten Danny en Jules (leerjaar 4) zijn ook te spreken over de gemaakte planning. Van de 6 gesprekken vonden zij bij 4 bedrijven wel aansluiting. Nu kunnen zij zich gaan richten op het vinden van een passende plek voor hun stageperiode.

Wanneer de vierdejaars plaats hebben gemaakt voor de eerstejaars, zijn de verwachtingen iets meer hooggespannen. Deze lichting weet nog niet goed wat ze te wachten staat. Isis is zo een eerstejaars. Ze weet nog niet goed wie er straks tegenover haar zit, ook al heeft ze het een en ander opgezocht. Voorzichtige voorkeuren heeft ze wel, maar ze wil graag iedereen aanhoren. En dan hoopt ze op een goede interactie met het bedrijf.

Meet & Greet Future Engineer Kw1c
Meet & Greet Future Engineer

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters