KW1C en ZIIN.academy slaan handen ineen

Het kappersvak leren beheersen tot in de puntjes. Dat kan vanaf januari 2023 ook op het Mondriaanplein in Uden. Het Koning Willem I College en ZIIN.academy slaan de handen ineen en bieden daar een nieuwe opleiding tot Haarstylist. Donderdag 3 november zetten beide partijen hun handtekening onder de samenwerking. ‘’Een kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht, in het centrum van Uden.’’

Samenwerking ZIIN.Academy En KW1C

Met de overeenkomst biedt de Noordoost – Brabantse onderwijsinstelling voor mbo samen met  het opleidingscentrum voor uiterlijke verzorging een mooie basisopleiding voor het kappersvak in de regio Meierijstad.

De bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) is voor studenten die willen leren en werken tegelijkertijd. Een bbl-opleiding betekent doorgaans dat studenten één dag in de week naar school gaan en vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf. Voor studenten van de opleiding Haarstylist geldt dat zij minimaal drie dagen (24 uur) per week werken. De opleiding bestaat veelal uit praktische en vaktechnische lessen, verzorgt door gekwalificeerde docenten uit de praktijk. Kleine groepen studenten leren alle vaktechnieken van het kappersvak.

Kleinschalig en persoonlijk
“De opleiding is kleinschalig en persoonlijk; klassen bestaan uit maximaal tien studenten. Daarnaast is de locatie in het centrum van Uden en makkelijk te bereiken; de bushalte zit om de hoek en studenten kunnen vrij parkeren in de omgeving” aldus Evie Voermans, eigenaar ZIIN.academy.

Marielle van Gemert-Ruijs, onderwijsmanager Voeding, Gastvrijheid en Uiterlijke verzorging op het Koning Willem I College: “De samenwerking met ZIIN.academy biedt de student de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen in het dynamische en creatieve kappersvak. De kleinschaligheid geeft daarnaast veel ruimte voor intensieve begeleiding. ZIIN.academy is een professionele opleider voor Uiterlijke Verzorging met meer dan 30 jaar ervaring. En heb je straks een kappersdiploma op zak? Dan ben je verzekerd van een baan. Een groot tekort aan kappers dreigt. Als kapper kan je direct aan de slag.”

Ze vervolgt: ”Door intensief samen te werken met leerbedrijven zoals ZIIN.academy zorgen we voor ontwikkeling en behoud van talent in de regio en zorgen we er samen voor dat het onderwijs dicht bij de student blijft.”

Bezoek onze locaties tijdens de Open Dag op 4 en 5 november
Benieuwd naar deze opleiding of één van de andere opleidingen van het Koning Willem I College? Kom dan op vrijdag 4 november van 16.00 tot 20.00 uur of zaterdag 5 november van 10.00 tot 14.00 uur naar de Open Dag van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad of Oss. Meer informatie over de Open Dag vind je hier.

De kappersopleiding Haarstylist (bbl) is deze dagen ook te bezoeken in Uden bij ZIIN.academy, Mondriaanplein 22A in Uden. Meer informatie over ZIIN.academy vind je op www.ziin.academy.

Bekijk de opleiding


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters