Zilver voor student bij Europacup Tweewielers in Bern

Op donderdag 23 en vrijdag 24 februari vond in Bern (Zwitserland) de jaarlijkse Europacup Tweewielers plaats. Tijdens deze internationale wedstrijd gaan mbo-studenten Fietstechniek en Motorfietstechniek de strijd met elkaar aan om de titel Beste Fietstechnicus en Beste Motorfietstechnicus van Europa.

Aan de wedstrijd namen studenten deel uit Polen, Tsjechiƫ, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. In totaal mochten vier studenten van het Koning Willem I College, twee van de opleiding Fietstechnicus en twee van de opleiding Motorfietstechnicus, ons land vertegenwoordigen. Zij scoorden het beste tijdens regionale en landelijke voorrondes.

Sydney van der Heijden (26) uit Rijswijk, student Motorfietstechnicus, wist in Bern zilver te bemachtigen; hij werd tweede van zestien kandidaten. Sydney: "Het was een buitengewoon mooie ervaring. De dag voor de wedstrijd hebben we een citytrip gedaan; Bern is een erg mooie stad. Het evenement was goed georganiseerd en tijdens een grote motorbeurs, dus dat was voor mij ook heel interessant. De wedstrijd was best spannend. We kregen redelijk pittige opdrachten, die we in de dagelijkse praktijk ook tegenkomen, dus dat sloot mooi aan. Maar je mag natuurlijk geen steekjes laten vallen."

De overige studenten; Raoul Potters (20, uit Leerdam), Pim van Noort (23, uit Sommelsdijk) en Sjoerd van de Mortel (22, uit Liessel) hadden een leuke en leerzame ervaring. Ook zij deden het erg goed, maar vielen helaas net buiten de prijzen.

Gevuld podium met winnaars Europacup
Student Sydney bij zijn motor
Copyright Koning Willem I College 2024