Studenten opleiding autotechniek vertrekken naar Gambia

Zondag 29 januari 2023 vertrok een konvooi van 25 auto’s vanuit Engelen naar Gambia voor het jaarlijks terugkerend project ‘Go for Africa’. Verschillende scholen uit heel Nederland doen hieraan mee. Vanuit ons college nemen vier studenten van de onderwijsafdeling Mobiliteit & Logistiek deel aan de reis; team ‘The 4 Wheels’ met Yoeri van Schaik en Jordy van Rumund en Team ‘Drivin Dutch Men’, bestaande uit Jorrit Ivens en Milan Klaassen.

De teams hebben zelf een auto gekocht, opgeknapt en ‘Saharaproof’ gemaakt. Hiermee gaan ze in drie weken tijd, van de kou in Nederland naar de hitte van de woestijn. Ze gaan via Nederland door België en Frankrijk naar Zuid-Spanje. Hier maakt de groep de oversteek naar Noord-Marokko. In Noord-Marokko gaan ze via de sneeuw in het Atlasgebergte naar de woestijn van Westelijk-Sahara. Zo rijden ze, soms met extra militaire begeleiding, door Mauritanië en Senegal naar Gambia. In Gambia worden ze groots ontvangen in Tanji.

De ambassadeur van Senegal heeft alle teams uitgezwaaid en een goede reis gewenst. De studenten Autotechniek gaan tijdens een stageperiode van zeven weken veel hulp bieden aan de lokale bevolking in Gambia en Senegal. Een onvergetelijke ervaring voor onze studenten! In Gambia worden alle auto’s gedoneerd aan een liefdadigheidsproject.

Omroep Brabant maakte een verslag en filmpje van het vertrek van de studenten.
Volg de studenten en hun actuele locatie via www.goforafrica.nl.

Wij wensen Yoeri, Jordy Jorrit en Milan veel succes tijdens dit mooie avontuur.

Goforafrica KW1C
Goforafrica Autotechniek KW1C

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters