Studenten helpen basisscholen in Turkije

Van 8 tot en met 22 oktober 2022 reisden 22 studenten van de opleidingen Middenkaderfunctionaris infra en  Middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw / urban design naar het Turkse stadje Dalyan.

Opknappen schoolplein

Twee weken lang voerden zij werkzaamheden uit bij twee basisscholen in de gemeente Ortaca in het zuiden van Turkije. Bij een school in het plaatsje Dalyan hebben ze het schoolplein flink opgeknapt. De studenten hebben een rolstoelopgang toegankelijk gemaakt en bij enkele afvoerputten op het schoolplein de deksels vernieuwd. De opengebroken stoep eromheen hebben zij veilig en netjes afgesmeerd en beklinkerd.

Ook richtten ze op het schoolplein een volleybalveld, een basketbalveld, een jeu de boules baan en een buiten-lokaal in. Ook vernieuwden de studenten kapotte tegels en de verstopte afvoer van een hoek waar de Turkse basisschoolkinderen water kunnen drinken en hun handen kunnen wassen.

Internationaal avontuur

Voor onze studenten was dit internationale avontuur een enorme ervaring. De ontmoeting met Turkse mensen in een andere cultuur verbreedde hun horizon. Ze leerden samenwerken met elkaar en met lokale mensen. Het is een reis die deze 22 studenten nooit zullen vergeten. Zij kijken vol trots terug op de geslaagde projecten, die ze samen hebben uitgevoerd.

Internationaal Project Turkije B&W
Internationaal Project Turkije

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters