Studenten maken lunch voor AZC Grave

Woensdag 18 mei doken studenten van Koning Willem I College, locatie Land van Cuijk (voorheen De Leijgraaf), en Berufsschule Glockenspitz samen de keuken in voor bewoners van het AZC in Grave. De uitwisseling, die in het teken stond van ‘mensen voor mensen’, resulteerde in een gemoedelijke samenkomst tussen studenten van beide scholen en bewoners van het AZC. De ‘Good Mood Bowls’ en de “Euregio streek salades’ vlogen over de toonbank.

Lunch door studenten voor AZC Grave

Waar Euregio elk jaar een gastronomie wedstrijd organiseert met een competitie tussen verschillende mbo-scholen, ging dat evenement dit jaar helaas niet door. Corona gooide, dan wel figuurlijk, roet in het eten. Maar niet getreurd dachten ze in Cuijk en Krefeld. Beide scholen wisten elkaar snel te vinden voor een spontane samenwerking.

Mensen voor mensen
Het thema van de uitwisseling ‘mensen voor mensen’ stond in het teken van: het gebruik van regionale producten, mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben, van elkaar leren en beleven, werken en ontdekken. Ook volgde de regio, zo doneerde aspergeboer Henk Goossens 25 kg asperges. Fantastisch, toch? Hier konden de studenten goed mee uit de voeten.

Muziek en Good Mood Bowl
Na een korte rondleiding met een heerlijk Brabants worstenbroodje gingen de studenten vol goede moed aan de slag. Voor 400 gasten eten bereiden is namelijk niet niks. Dit vergt samenwerking, communicatie en ondersteuning. Het was dan ook een genot om te zien hoe snel de studenten elkaar vonden en begrepen wat er gedaan moest worden. Om half twaalf vertrok De Leijgraaf Foodtruck, gevuld met al het lekkers, richting het AZC in Grave. Studenten werden welkom geheten in een gemoedelijke sfeer. Bewoners van het AZC maakten muziek en er was een springkussen voor de kinderen. Vanuit De Leijgraaf Foodtruck kon genoten worden van een ‘Good Mood Bowl’ en een “Euregio streek salade’.

Trots kijken we terug op een prachtige dag. Een leerzame dag waar geleerd, gelachen en heerlijk gegeten is. We kijken terug op een mooie samenwerking!

* De Euregio is een Nederlands-Duits samenwerkingsverband en zet zich in voor het wegnemen van grensbarrières en ondersteunt gemeenten, inwoners, bedrijven en organisaties bij het benutten van de mogelijkheden die de grenslocatie biedt.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters