KW1C organiseert finale profielwerkstuk

Op woensdagavond 5 april 2023 vond de finale plaats van The Competition: de presentaties van het profielwerkstuk. Eindexamenkandidaten van verschillende vmbo-scholen uit de regio werkten gedurende zeven weken op het Koning Willem I College aan een opdracht of project dat typisch is voor een bepaalde opleiding. Elke school koos uiteindelijk het beste profielwerkstuk. De beste presentaties vertegenwoordigden hun school in The Competition. Vanavond werden de winnaars bekend.

Winnaars

Tijdens de finale, die plaatsvond in de Koningszaal op locatie Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch, presenteerden de leerlingen hun profielwerkstuk aan een volle zaal. In totaal maakten 13 leerlingen kans op een prijs. Aan het einde van de avond koos de jury twee winnaars: een voor de beste inhoud en een voor de beste presentatie.

Bente Rovers en Maartje Deceunink van het Rodenborch College wonnen de prijs voor de beste inhoud. Zij werkten aan een profielwerkstuk in de richting van (Gespecialiseerd) Pedagogisch medewerker/ Onderwijsassistent. Casper Bol en Sander Verschoor van het ds. Pierson College maakten hun profielwerkstuk in de richting van Middenkaderfunctionaris bouw en infra: Architectuur en gingen er vandoor met de prijs voor de beste presentatie. De winnaars wonnen een cheque van € 250 ter besteding aan schoolspullen voor hun vervolgstudie.

Peer van Summeren, lid College van Bestuur van het Koning Willem I College, was aanwezig bij de finale en prijsuitreiking en kijkt terug op geslaagde avond: “Wat een prestatie van deze leerlingen. Mooi om te zien hoe hard ze gewerkt hebben aan hun profielwerkstuk, wat ze ervan geleerd hebben en daar vol passie over vertellen. Fijn dat wij vanuit ons college op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het leerproces van leerlingen op het voortgezet onderwijs en ze tegelijkertijd kennis kunnen laten maken met mbo-opleidingen waarin ze interesse hebben. Door deze samenwerking zetten we ons allemaal in om talent te behouden in de regio.”

Profielwerkstuk

Het profielwerkstuk is een onderdeel van het vmbo eindexamen: geen diploma zonder afgerond profielwerkstuk. Leerlingen kiezen een profielwerkstuk bij de opleiding waarin ze interesse hebben om in door te leren. Met als doel vlotte doorlopende leerlijnen, zodat het leerproces van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs blijft doorgaan. Het Koning Willem I College faciliteert en begeleidt de vmbo-leerlingen tijdens hun deelname.

De volgende scholen deden dit jaar mee aan het profielwerkstuk op het Koning Willem I College en dongen mee naar de prijzen tijdens The Competition: Cambium College, ds. Pierson College, Rodenborch College, Van Maerlant en Yuverta.

Winnaars Profielwerkstuk KW1C
Winnaars Profielwerkstuk KW1C Pedagogisch Medewerker

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters