Algemeen
Sport is er niet alleen voor gezonde mensen en topsporters. Ook ouderen, gehandicapten en bijvoorbeeld mensen met overgewicht kunnen hulp gebruiken bij sporten en bewegen. Van een trainer bijvoorbeeld. Of van een coach of een instructeur. En natuurlijk zijn er ook mensen die sportzaken coördineren en organiseren. Allemaal beroepen waarvoor je een opleiding aan de Sportacademie volgt.
Van je hobby je werk maken
Je houdt van sport. Mooi. De volgende vraag is dan: wil je er je beroep van maken? Zo ja, dan ben je bij ons aan het goede adres. Op de Sportacademie word je opgeleid tot een sportprofessional. Dat betekent dat je andere mensen gaat begeleiden bij het sporten en bewegen. Het is dus ook belangrijk dat je het leuk vindt om met mensen te werken.
Je brengt anderen in beweging
Op de Sportacademie ben je elke dag bezig met sport en bewegen. Maar er is meer, veel meer. Want je wordt niet opgeleid tot topsporter, maar tot sportprofessional. Daarom krijg je ook themablokken. Met daarin theorie, zoals anatomie, bewegingsleer, didactiek en gedragswetenschappen. En vanaf het eerste jaar loop je stage. Bijvoorbeeld bij een sportclub, waar je de kinderen laat bewegen en waar je trainingen geeft.
Werken of doorstuderen
Een opleiding aan de Sportacademie duurt drie jaar. Wil je daarna verder studeren? Dan kun je met je diploma een hbo-opleiding volgen Maar je kunt ook een baan gaan zoeken. Bijvoorbeeld bij een fitnesscentrum, sportschool, sportvereniging of gemeente. Je kansen op werk zijn vrij goed, want er is momenteel veel aandacht voor gezond en sportief leven.