Studenten Orde & Veiligheid zetten zich in voor Tour du ALS

Op donderdag 8 juni vindt de elfde editie van Tour du ALS plaats. Honderden deelnemers gaan fietsend, klimmend of lopend de Mont Ventoux omhoog om geld in te zamelen voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS. Studenten van de afdeling Orde & Veiligheid van het Koning Willem I College ondersteunen de organisatie van dit evenement. Ook hebben zij ruim € 26.000 ingezameld voor Stichting ALS.

Studenten op de fiets tijdens Tour du ALS

Tour du ALS

Tour du ALS is één van de grootste inzamelingsacties voor de ziektes ALS, PSMA en PLS. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux. De beklimming is voor deelnemers, familie en vrienden een enorme uitdaging. Zowel emotioneel als fysiek.  


Betrokken

Afgelopen maandag kwam de groep van 32 studenten en 6 docenten aan in Frankrijk en startten de voorbereidingen. Anouk van Butselaar, docent bij Orde & Veiligheid vertelt: “We zijn een community college en dragen daarom graag een steentje bij aan dit evenement. Dit doen we al een aantal jaren met veel plezier en voldoening. Voor studenten is dit een zeer bijzondere ervaring. Ze leren om iets over te hebben voor een ander en wat voor gevolgen ALS heeft voor de patiënt en zijn of haar omgeving. Onze studenten zorgen er, samen met andere vrijwilligers voor, dat de deelnemers en patiënten de Mont Ventoux kunnen beklimmen. We zijn nauw betrokken bij de voorbereidingen. Zo bouwen we het basecamp op waar de deelnemers elkaar ontmoeten en hun startbewijs ophalen. Ook regelen de studenten de opbouw van de start en finish bovenop de berg. Vandaag bemensen ze de EHBO- en verzorgingsposten en zorgen ze ervoor dat alles zo veilig mogelijk verloopt.” Het is de vijfde keer dat studenten van het Koning Willem I College Tour du ALS ondersteunen.

Recordbedrag ingezameld

De betrokken studenten hebben ook geld ingezameld voor Stichting ALS. Dit hebben ze gedaan door een benefietwedstrijd vanuit Creators FC, gesponsorde danslessen en door het aansturen van 24 studenten Orde en Veiligheid, die ook via kleine sponsoring gesteund werden. Dit jaar is het enorme bedrag van € 26.553,60 opgehaald door studenten van het Koning Willem I College.

Verzorgingspost Tour du ALS
Opbrengst Tour du ALS
Copyright Koning Willem I College 2024